Zdravstvo

КУКУРУЗНО БРАШНО – здравствене предности!

КУКУРУЗНО БРАШНО ЛЕЧИ РАЗНЕ БОЛЕСТИ

ИЗВОР: ESPRESO

Качамак се од давнина сматрао сеоским јелом. Веома здрав и укусан оброк, припрема се лако и може се конзумирати на разне начине, у комбинацији са различитим намирницама.

Кукурузно брашно је извор ниацина, тиамина, рибофлавина, пантотенске киселине, фолата и витамина Б6, Е и К. Садржи влакна, каротеноиде, 18 аминокиселина и есенцијалних минерала, као што су цинк, гвожђе, магнезијум, фосфор, калијум, бакар, манган и селен…
Објављено: 09.03.2019. 09:38х

Кукурузно брашно садржи низ основних хранљивих материја. Користећи га у исхрани, повећавамо унос витамина и минерала у наш организам.

Кукурузно брашно је извор ниацина, тиамина, рибофлавина, пантотенске киселине, фолата и витамина Б6, Е и К. Садржи влакна, каротеноиде, 18 аминокиселина и есенцијалних минерала, као што су цинк, гвожђе, магнезијум, фосфор, калијум, бакар, манган и селен.

Кукурузно брашно као лек: – снижава висок крвни притисак – снижава холестерол – против тврде столице и хемороида – спречава настанак рака дебелог црева – има антиоксидативно деловање и спречава развој многих болести, укључујући и кардиоваскуларне и дијабетес – јача имуни систем – подстиче мршављење – добро је за негу коже.

Кукурузно брашно за мршављење

Када једете кукурузно брашно, у било ком облику, оно “пуни” црева захваљујући својим влакнима која упијају воду и набубре у вашем пробавном тракту. Шоља жутог кукурузног брашна садржи 8,5 г влакана, што је 34% од дневног уноса влакана за жене и 22% за мушкарце.

Осим што влакна имају бројне здравствене предности, она подстичу и мршављење, јер се њиховим уносом регулише пробава. Осим тога, кукурузно брашно садржи мало калорија и убрзава метаболизам, што свакако да подстиче губљење сувишних килограма.

Дакле, кукурузно брашно за мршављење даје одличне резултате! Можете користити у исхрани дијетални хлеб од кукурузног брашна или још боље, паленту.

Кукурузно брашно за бебе

Када почињете постепено да уводите храну за своју бебу, једна од најбољих и најздравијих намирница свакако јесте кукурузно брашно! Свака мама се обично пита шта је то добро за бебу, када она са дојења полако прелази на храну.

Кукурузно брашно за бебе је одлична храна, јер је препуно хранљивих и корисних нутријената, а осим тога, не садржи глутен, па је идеална храна за почетак дохране код беба. Можете припремати различите кашице са кукурузним брашном за своју бебу, уз додатак поврћа, банане и других корисних намирница.

Кукурузно брашно за лице

Ако желите да очистите своје лице и пружите му квалитетну природну негу, пробајте пилинг са кукурузним брашном!

Кукурузно брашно за лице је одлично природно стредство за негу, управо захваљујући свом богатом нутритивном саставу. Зрнца кукурузног брашна су одлично и нежно абразивно средство, па можете користити маску са кукурузним брашном за чишћење лица и против митисера.

Постоји неколико рецепата како да припремите маску од кукурузног брашна за пилинг лица, у сваком случају, можете додати оно што вам се нађе при руци: млеко, јогурт, мед…

Маска од кукурузног брашна и млека је стари народни рецепт за пилинг лица и за опоравак уморне коже.

 

 

Оставите одговор