Kultura

КЊИГЕ МАЈЕ ИЛИЋ ТИМОТИЈЕВИЋ ПРЕДСТАВЉЕНЕ У УДРУЖЕЊУ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ

Удружење књижевника Србије у свом седишту у Француској 7 у Београду, било је недавно организатор и домаћин представљања књига чачанске књижевинце Маје Илић Тимотијевић. У препуној сали УКС, чији је Маја члан, публика је била у прилици да чује одломке и приказе њених пет књига: две збирке поезије ,,Спавај драги“ и ,,Теби пишем“, две збирке прича ,,Причам ти причу“ и ,,Прича о једрењаку“, а посебно је анализиран роман ,,Само је једном највише на свету“.

О делима и ауторки говорили су Миљурко Вукадиновић, књижевник и уредник програма УКС и Мила Мутавџић, уредник часописа “Витез”. Реч више о роману имала је Милица Милошевић, млада професорка књижевности. Маја Илић Тимотијевић, увек надахнуто,говорила је стихове својих песама: ,,Захвална песма“, ,,Ћутаћу“, ,,Теби пишем , ,,Данас смо се среле“ и читала делове из романа. Ауторка није пропустила прилику да са поштовањем помене све професоре који су јој усадили љубав према класичној књижевности и истакне љубав према свом граду Чачку и менталитету народа који у њему живи и инспирише је.

Публика је са пажњом слушала и уживала у приповедачком дару и харизматичној личности наше књижевинце, која је уједно аутор и ликовне опреме својих књига, јер се поред књижевности бави и сликарством.

З. Л. С.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.