Kultura

КЊИЖЕВНОСТ – ОД ФЕЈСБУКА ДО КЊИГЕ

Среда, 29. новембар, 19:30 часова, Клуб Дома културе

КЊИЖЕВНОСТ – ОД ФЕЈСБУКА ДО КЊИГЕ – Колико друштвене мреже могу да помогну или одмогну у процесу стварања књижевности? Да ли, уз повратне реакције на Фејсбуку, аутор има праву или искривљену слику о квалитету свог дела? Колико се популарност на друштвеним мрежама може сматрати реалном и да ли су пратиоци на истим заменили критичере и рецензенте? Какав је пут од прве ауторске објаве на Фејсбуку, до полица и излога у књижарама? Која је разлика између блогова, свакодневног писања по друштвеним мрежама и књижевне уметности? Искуство Јелене Ћусловић и Горана Стојичића је несвакидашње када су њихове књиге у питању: издавач их је пронашао а не они њега. На који начин је чињеница да ће њихови првенци бити објављени утицала на писање и креирање самог дела. “Снови за будне”, од прве реченице до данас.

Учесници програма: ГОРАН СТОЈИЧИЋ, писац и ЈЕЛЕНА ЋУСЛОВИЋ, проф.енглеског језика, преводилац и аутор књиге: “СНОВИ ЗА БУДНЕ”

О књизи ће говорити: Горан Стојичић, писац из Београда, аутор изврсне и необичне књиге љубавних прича“Бесани“ и наши суграђани Душан Даријевић и Данијела Микић.

Оставите одговор