Društvo

Лепом времену дефинитивно долази крај!

Лепом времену дефинитивно долази крај!
Извор: Ало

Како јавља метео web Sever Weather  Европе, почетком следеће недеље доћи ће до велике промене времена у Европи. Наиме, са севера ће над нашим континентом доћи до снажног продора ваздушне масе с Арктика који ће се проширити над великим делом Европе.

Боје јесени, фото: Драган Ђоловић

Натпросечно високим температурама које нам је донело касно лето, а у којима уживамо последњих недеља, тако ће доћи крај након двају продора хладноће са севера. Први и слабији продор хладног ваздуха стићи ће овог викенда, а други, интензивнији продор требао би се догодити у понедељак или уторак, при чему ће маса врло хладног ваздуха допрети све до јужног Медитерана, па чак и севера Африке, наводи web Sever Weather Europe.
Промена креће у петак

Тренутна метеоролошка ситуација над Европом почеће се мењати у петак, кад ће се хладни арктички ваздух почети да пробија над севером и западом континента. Хладни ваздух шириће се иза хладне фронте с Атлантика према средишњој Европи, док ће се топли ваздух помицати на крајњи север, према Скандинавији и североистоку.
У недељу благо затопљење, али неће потрајати

Хладни ваздух над западном Европом у недељу ће се помакнути према крајњем северу, па ће на југу Европе доћи до отопљења. Но, оно неће дуго потрајати јер ће се над Атлантиком ускоро формирати нови талас хладног ваздуха, а тада ће се створити „канал“ према северу који ће омогућити снажан продор арктичког ваздуха према континенталној Европи.
Право захлађење стиже у уторак

До уторка ће се талас хладног ваздуха развити над континентом, па ће се тако арктички фронт проширити преко средишње Европе до Балкана и Медитерана, наводи web Sever Weather Europe . Због арктичког ваздуха доћи ће до драстичног пада температуре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.