Министар просвете: Биће још смана директора и штрајкова

– Имамо много трулих места на којим не можете закуцати ексер, попут ученичких и студентских стандарда, људи старијих од 65 година, а још увек раде, непоштовања закона… Велики је неред. Објавићемо на сајту Министарства просвете колико ћемо школских одбора замолити да смене директоре због јавашлука око малих матура. Ја могу да сменим начелнике школских управа и супервизоре. Демонтирамо један лош систем и градимо нови – изјавио је данас у Доњој Трепчи Младен Шарчевић, министар просвете. Како је напоменуо, промена ће бити само у школама у којима је било већих кршења закона.

DSCN6373

Директори Медицинске и Прехрамбено-угоститељске школе смењени су зато што нису реаговали на жалбе родитеља на професора који је сексуално узнемиравао ученице.

– Родитељи су се жалили Министарству просвете, инспекцијама, морао је да реагује и заштитник грађана. Ако школски одбори нису решили тај проблем и не поштују такве институције, можемо да их променимо. Имамо законску могућност да поставимо привремене одборе и сменимо директоре. У Медицинској директор се није жалио, пензионисан је, а у Прехрамбеној је себи обезбедио подршку. Зашто подршка за некога ко није радио свој посао? Морао је да заштити интерес деца, а то није учинио. Биће још смена школских одбора и штрајкова – наговештава Шарчевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.