МНОГО БОЉЕ НЕГО ШТО ЈЕ БИЛО

За десетак дана примене нових правила на паркингу код Лучне зграде смањена је гужва у Господар Јовановој улици, а возачи виде само предности новог система паркирања на овом простору у центру града. Најчешћи коментари возача су: “Добро, паметно решење. Много је боље него што је било…”  Према речима Драгана Грујовића, координатора ЈКП “Паркинг сервис”, претходних годину дана ово предузеће је често добијало примедбе грађана због застоја у Улици господар Јованове, јер су се правиле велике колоне на самом уласку у паркинг:

7183

– Наши возачи углавном нису обраћали пажњу на дисплеј који се налазио на уласку у паркинг, односно нису поштовали податак о броју слободних паркинг места, па се на улазу стварала колона, што је успоравало кретање возила овом саобраћајницом и стварало гужву. С обзиром на то да су се многи возачи жалили, менаxмент “Паркинг сервиса”, у договору са оснивачем – Скупштином града, одлучио је да тај проблем реши увођењем СМС наплате. Од 4. септембра функционише нови систем рада, уклоњени су наплатна кућица и улазна и излазна рампа, а грађани могу плаћати паркирање као и на свим осталим уличним паркиралиштима путем СМС поруке (по цени у првој зони паркирања), куповином карата код контролора на паркингу, или куповином греб-греб картице на киосцима који се налазе у центру града. За кориснике месечних карата важе иста правила као и раније, ништа се није променило.

Грујовић наглашава да дисплеј који је био повезан са наплатном кућицом тренутно не ради, али да менаxмент предузећа планира да угради сензоре на свако појединачно паркинг место, тако да би се на уласку у паркинг поново могао видети број слободних места. Реч је о инвестицији која ће највероватније бити реализована у 2018. години.

DSCN7188

На паркингу код Лучне зграде има укупно 130 места, а жутом бојом су обележена она која су резервисана за запослене у јавним установама и Градској управи. Грађани своје возило на овом простору могу паркирати само на белом бојом означеним паркинг местима, а из “Паркинг сервиса” упозоравају да ће непрописно паркиране аутомобиле односити паук возило.

Н. Р.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.