Kultura

Мотивисани библиотекари Моравичког округа

У организацији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” у петак, 20. октобра 2017. године, у Малој сали Дома културе у Чачку, одржан је акредитовани семинар „Мотивисани библиотекари покрећу свет (вештина мотивисања библиотекара)”.

 

Аутор семинара Јелена Јовин, библиотечки информатор и психолог Библиотеке Матице српске из Новог Сада, говорила је о личној мотивацији, налажењу узора у другима и што бољој организацији  пословања, на задовољство и библиотекара и корисника библиотечких услуга.

Током четворосатног рада и неколико групних радионица на теме „Шта ме највише мотивише”, „Која је моја мисија у библиотеци“, „Како мотивисати себе и друге”, „Уметност постављања циљева” и решавања проблемских ситуација из свакодневног библиотечког окружења са циљем побољшања рада, полазници семинара су се дружили, али и озбиљно промишљали о својој професији.

 

У подражавању ситуација у којима се могу наћи на својим радним местима, библиотекари су показали изузетну сналажљивост и тако остварили циљ семинара, доказавши да је креативност снажан мотиватор за побољшање рада и покретање библиотека на задатку да свет постане боље место за све.

Овом интерактивном семинару присуствовао је двадесетједан библиотекар из јавних и школских библиотека ивањичке, лучанске, горњомилановачке и чачанске општине, за чије похађање су додељени сертификати.

 

Оставите одговор