Aktuelno Grad Obrazovanje

НАГРАДА ЗА ВИДЕО ЗАПИС

Студенткиња Факултета техничких наука Дуња Јанковић међу најбољим еко-репортерима у Србији

02НАГРАДА ЗА ВИДЕО ЗАПИС

На конкурсу националног такмичења под називом „Штеди рес01урсе, не бацај, рециклирај“, који је организован уз подршку RECAN фондације, студенткиња Факултета техничких наука у Чачку Дуња Јанковић освојила је другу награду за видео остварење на тему „ Рециклирај поглед“. Овај рад реализовала је у сарадњи са др Недом Николић, менторком и координаторком пројекта „Амбасадори одрживог развоја и заштите животне средине“. Награда  добитници и захвалница менторки уручена је 5. јуна на Конференцији “Животна средина ка Европи EnE17“, која представља један од званичних догађаја УН (УНЕП) обележавања Светског  дана животне средине.

На конкурс “Најбољи млади еко-репортери” у три узрасне категорије приспело је више од 140 чланака, фотографија и видео записа. Дуња Јанковић је награђена у категорији узраста од 19 до 21 године за видео запис у коме је приказано визуелно загађење, презентујући примере решења и добре праксе кроз уметнички изражај.

Организатори догађаја су Удружење “Амбасадори одрживог развоја и животне средине“, у сарадњи са Привредном комором Србије, а конкурс “Најбољи млади еко-репортери” спроводи се у 34 земље, а у Србији од 2013. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.