Aktuelno Grad Obrazovanje

NAGRADA ZA VIDEO ZAPIS

Studentkinja Fakulteta tehničkih nauka Dunja Janković među najboljim eko-reporterima u Srbiji

02NAGRADA ZA VIDEO ZAPIS

Na konkursu nacionalnog takmičenja pod nazivom „Štedi res01urse, ne bacaj, recikliraj“, koji je organizovan uz podršku RECAN fondacije, studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Čačku Dunja Janković osvojila je drugu nagradu za video ostvarenje na temu „ Recikliraj pogled“. Ovaj rad realizovala je u saradnji sa dr Nedom Nikolić, mentorkom i koordinatorkom projekta „Ambasadori održivog razvoja i zaštite životne sredine“. Nagrada  dobitnici i zahvalnica mentorki uručena je 5. juna na Konferenciji “Životna sredina ka Evropi EnE17“, koja predstavlja jedan od zvaničnih događaja UN (UNEP) obeležavanja Svetskog  dana životne sredine.

Na konkurs “Najbolji mladi eko-reporteri” u tri uzrasne kategorije prispelo je više od 140 članaka, fotografija i video zapisa. Dunja Janković je nagrađena u kategoriji uzrasta od 19 do 21 godine za video zapis u kome je prikazano vizuelno zagađenje, prezentujući primere rešenja i dobre prakse kroz umetnički izražaj.

Organizatori događaja su Udruženje “Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, a konkurs “Najbolji mladi eko-reporteri” sprovodi se u 34 zemlje, a u Srbiji od 2013. godine.

Ostavite odgovor