Sport

Награде за Немање

Пре скоро три месеца КК „Немања“ је остао без свог вође, тренера, пријатеља и родитеља, Зоране Којић. Али, доказ да их је управо она упутила на прави борбени и истрајни дух је и то што су њени наследници наставили да воде овај клуб и нису дозволили да прекину нешто што су годинама заједно са Зораном градили.

Клуб је званично преузела Марија Пауновић која је наставила традицију да жена буде на челу клуба. Она је иначе носилац црног појаса, такмичар овог клуба која већ дуги низ година у свој клуб доноси многе светске, европске и балканске медаље.

Поред ње, тренинге води и Бранко Николић, момак који је као и Марија своје прве кораке у каратеу направили са Зораном.

Први велики корак, од када је Зорана настрадала, био је управо протеклог викенда на семинару у Врњачкој бањи, који је био под вођством браће Јорга. Семинар је окупио велики број инструктора, тренера, судија и такмичара из целе Србије.

Семинар је био и прилика да се Марија и Бранко лиценцирају за тренера и судије, што су успешно урадили.

У суботу је одржана и свечана додела награда најбољима за претходну такмичарску годину, где су „Немањићи“ освојили чак пет пехара.

Постхумно је награђена Зорана Којић и то са два пехара, као национални тренер и као најуспешнија ветеранка, пошто се последњих година вратила у такмичарске воде.

Као најбоља ветеранка до 60 година, проглашена је Драгана Јаковљевић, којој је ово већ традиција као најуспешнијој.

Драган Божић, најуспешнији старији сениор и овог пута је био убедљиво најбољи и освојио је прво место.

Као најбоља млађа сениорка награђена је Марија Пауновић, која је заузела друго место.

 

Награђени чланови „Немање“, кажу да је јако тешко било бити присутан на таквом скупу, а не видети свог тренера крај себе.

„Када су прозивали Зоранино име, нема ко није пустио сузу у тој сали и мислим да је то довољан доказ да се види колико је била поштована у свету каратеа и генерално као човек“, каже Драгана.

„Ми морамо наставити тамо где је она стала и сама је тако урадила када је задесила велика несрећа у животу“, додаје Драган.

„Ова награда и заправо све награде донете из бање су у част наше Зоке. Извлачила је максимум из нас увек и мислим да то и даље ради. Не знамо одакле нам снага да поново обучемо кимоно, изађемо у салу и кренемо са тренингом, а да ту није она, тако да верујем да нам она шаље своју снагу где год да је сада, сигурно је да је са својим Немањом“, завршава Марија.

Немањићи настављају даље, већ почетком марта иду на такмичење, а како сви заједно кажу, сваки наступ, медаља и помен клуба „Немања“ биће у част Зоране и Немање.

Оставите одговор