Aktuelno

НАСТАВЉЕН ДОБАР ПРОВОД

ТРЕНУТНО НА ЛЕТОВАЊУ ОСМА СМЕНА, ВУКОВЦИ И ЧЕСИ

После старијих основаца у Дечје одмаралиште ”Овчар” стигло је више од 160 носиоца Вукове диплома из свих чачанских основних школа. Заједно са њима, летују и деца из чешког Валашке Мезеричи, града који је збратимљен са Чачком. Чеси су први пут гости одмаралишта у Улцињу.

– Поштована децо! Сматрам да је тако најприкладније тако поздравити најуспешније ученике наших основних школа. Заслужили сте поштовање вашим понашањем и резултатима. Град Чачак је и ове године препознао ваш успех, награђени сте бесплатним летовањем у Улцињу. Добро дошли, осећајте се као код куће – поручила је директорка Вера Јовановић гостима из Чешке и најуспешнијим свршеним основцима.

– Град Чачак је најзаслужнији за овај прелепи амбијет, захваљујући улагањима свих ових година. Ипак, одмаралиште не би изгледало овако лепо да није запослених у предшколским установама ”Радост” и ”Моје детињство”, који се труде да летовање свој деци остане у најлепшој успомени. Надам се да ће наши најбољи ђаци наставити добро да уче у средњој школи – рекао је Владан Милић, помоћник градоначелника Чачка.

Као и у претходним сменама, сваки дан испуњен је културним, забавним и спортским садржајима. Почели су турнири у одбојци, малом фудбалу и баскет ”три на три”. Осим у вечерњим сатима, спортски садржаји испуњавају и време на плажи.

Млади Чеси и најбољи чачански основци такмиче се у пливању, надвлачењу конопца, вајању фигура на песку. Незибежна је и традиционална игра између ученика и професора. Као по неписаном правилу, победу увек однесу млађе снаге. Чеси ће у Улцињу боравити седам дана.

– Успомене са летовања са школским друговима, заувек остану у сећањима. Надам се да ће и млађе генерације наставити да долазе и носити одавде најлепше успомене – утисак је Мирослава Мандића, координатора осме смене и директора Основне школе ”Свети Сава”.

Извор: ТВ Галаксија 32

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.