Aktuelno Grad

НАЈАВА АКЦИЈЕ ПД „КАБЛАР“ ЗА СУБОТУ

ПД “Каблар” ће у суботу 15. септембра, организовати акцију којом ће обележити дан када је, пре двадесет три године, по први пут организована Велика планинска трка, успон на врх Каблара. Планирано је учешће планинара из Чачка и околних градова и суграђана, истинских љубитеља природе. Истовремено, ова акција је део заједничке Републичке акције “Дан пешачења у Србији” која се тог дана обележава у целој земљи.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Скуп испред железничке станице у Чачку од 06.30 – 06.45 (за госте који не долазе сопственим превозом до Овчар Бање). У 06.50 полазак возом и долазак око 07.15 на станицу у Овчар Бањи. Пешачење до планинарског дома ПД “Каблар” у дужини од око 2,5 км. Долазак у дом око 08.00, окупљање учесника, поздравна реч. Око 08.30 полазак на пешачење стазом бр. 3 (стаза “Каблар”). Стаза све време води кроз шуму и након пређених 5,5 км и савладаних 600 метара успона, око 11.00, излази се на врх Каблара (885м). Задржавање и одмор на врху и видиковцу око 45 минута. Око 12.00 повратак стазом бр. 4 (стаза “Грабова коса”) којом се преко Шаника, Мечковог брда, поред манастира Илиње и Благовештење око 14.30 силази у Овчар Бању. Овај део стазе је дужине око 6км. По доласку на циљ предвиђен је ручак за учеснике (кувани пасуљ И салата) по цени од 200.00 динара, у просторијама издвојеног одељења Основне школе “Ратко Митровић”.

Повратак у Чачак око 16.00 аутобуским превозом у организацији домаћина по цени од 100.00 динара. Учесници који желе, у повратку могу сачекати воз за Чачак који кроз Бању пролази око 17.25.
Учесницима се препоручује ранији долазак на станицу како би благовремено купили возну карту.
У зависности од временских прилика организатор задржава право измене плана (трасе стазе и сатнице).

Потребна опрема: одећа прилагођена временским приликама, обућа погодна за пешачење, ранац, заштита од кише (сунца), довољна количина воде (око 2 лит.), храна до ручка (сендвич и сл.).
На стази ће бити присутни волонтери Црвеног крста И чланови ПД “Каблар” Чачак.
Пријаве обавити најкасније до уторка 11.09.2018. године на редовном састанку друштва (улица Браће Глишића 6 у 19.00 часова), путем телефона или мејлом, који су наведени на крају плана.

ВАЖНО: Сви учесници на акцију полазе добровољно, на сопствену одговорност, како у погледу личне безбедности тако и у погледу материјалне и кривичне одговорности за своје поступке. Такође, учешће на акцији мора бити у складу са здравственим и физичким способностима сваког појединца. Организатор не одговара за евентуалне повреде изазване самовољом, здравственим проблемима, конзумирањем алкохола и сл. Вође организованих група планинара дужни су да воде рачуна о понашању чланова својих група. Акција је замишљена као организована шетња на челу са водичем. Потребно да учесници поштују упутства организатора како не би дошло до лутања на стази и других нежељених последица. Свако напуштање колоне и предвиђене стазе је на сопствени ризик и одговорност.
Контакт телефони за додатне информације:
– Александар Бараћ 064 852 60 48 salebarac@gmail.com

– Мила Томић 064 205 93 73  milatomic@gmail.com

Оставите одговор