Dragačevo

На Бадњи дан, у Лучанима…

Данас, на Бадњи дан, представници општине и црквене општине Лучани заједно су обележили Бадњи дан у духу традиције и обичаја српског народа.
По божићно дрво-бадњак рано јутрос кренула је већа група парохијана предвођена локалним свештеником Радом Марићем ,помоћником председника општине Михаилом Николићем и чланом општинског већа Зораном Пантелићем.

Уз традиционални поздрав “Добро јутро и честит ти Бадњи дан“ бадњак је исекао општински већник Зоран Пантелић и са парохијанима положио испред зграде општине Лучани.

„Данас када славимо рођење Богочовека, Господа Исуса Христа, пре свега опростимо једни другима и кажимо: Мир Божји, Христос се роди. Данас је тренутак да свако од нас погледа у своје срце, потражи смирење, љубав и праштање, што је покретачка снага сваког од нас и врати се исконском православном духу свог народа,“ рекао је свештеник Раде Марић, старешина храма Светог Саве у Лучанима.
Свим житељима на подручју лучанске општине, срећан Бадњи дан и Божић са жељом да имају пуно здравља, личне и породичне среће пожелела је председница општине Лучани Весна Стамболић.

Извор: Радио Д Лучани

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.