Aktuelno

На знање привредницима и свету

ЗАЖИВЕЛА ИНТЕРНЕТ ПЛАТФОРМА “МОРАВСКИ ДОБОШАР”

www.moravskidobosar.rs

Научно технолошки парк и Пословно удружење ”Унија 2000” спровели су претходних девет месеци пројекат ”Интерактивна платформа пословних информација и нови модел примене иновативних решења”. Финансијску подршку пружила им је Развојна агенција Србије. Један од резултата пројекта су нове услуге за пословни сектор Моравичког округа и све друге кориснике у земљи и иностранству. Резултати пројекта представљени су у Научно технолошком парку 28. марта.

Интерактивне платформе пословних информација “Моравски добошар” требало би да представи привреднике у нашем окружењу, њихов производни програм, али и скроз или недовољно искоришћене ресурсе, пословни простор, инфраструктуру, радну снагу, опрему, земљиште, сировине…

– Док смо радили на пројекту, контактирали смо око хиљаду предузећа у Моравичком округу. Сарадња је остварена са 320. Подаци о расположивим ресурсима тих предузећа доступни су на платформи  “Моравски добошари”, која је ових дана заживела. У прикупљању података учествовало је 30 младих људи, студенти и незапослени. Већ смо постигли сарадњу са студентима који имају креативне замисли како да развију базу података о привредницима, посебно о слободним местима за обављање стручне праксе. Један део пројекта био је посвећен развоју модела примене иновативних решења. Реализовали смо шест обука, дводневних и једнодневних. Дводневне су биле посвећене младима заинтересованим за посао или покретање сопственог посла, а једнодневне за искусне привреднике. Остварена је сарадња са нашим институцијама, Агрономским и Факултетом техничких наука, Високом школом техничких струковних студија, Институтом за воћарсво и Заводом за јавно здравље Чачак – навео је Мирко Пешић, вршилац дужности директора Научно технолошког парка.

Интерактивна платформа пословних информација директно подржава јачање конкурентности пословних субјеката, чији су подаци доступни, а реализацијом услуга подстиче се и њихова иновативност.

– ”Унија 2000” постоји 18 година. Учествовали смо у изради исто толико пројеката и сматрамо да у том погледу можемо да пратимо свет. Овај пројекат настао је на иницијативу нашег Удружења, али не бисмо могли да га урадимо без помоћи Научно технолошког парка. Они су препознали нашу искрену жељу да нешто корисно урадимо за град и окружење у коме живимо и радимо. Сада нам следи конкретна примена онога што смо замислили. Очекујемо временом и финансијску добит, а од нас зависи да ли ће је бити – напомиње Адам Зимоњић, директор ”Уније 2000”.

Применом пројекта требало би да буде унапређена сарадња између предузећа Моравичког округа, да се створи повољнији пословни амбијент, пружи подршка фирмама које су тек основане да пронађу неопходне ресурсе и развију пословање. Све то могло би да утиче и на пораст запослености.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.