Društvo

НЕЗАБОРАВНА ВОЖЊА КАТАМАРАНОМ

СА РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ И ЊИХОВЕ РОДИТЕЉЕ

Прошле недеље, 19. августа, у оквиру радионице за децу и младе са сметњама у развоју и њихове родитеље са територија Града Чачка и Општине Лучани, стручњаци чачанског Центра за лични раст и развој „Огледало“, заједно са члановима Планинарског друштва “Каблар” и Удружења “Здрав дух”, организовали су још једно прелепо дружење у Овчарско-кабларској клисури. Највећи део времена четврте радионице, посвећене здравим стиловима живота, протекао је у пловидби катамараном по Морави. Организатори су овог пута спојили рад и задовољство, јер са вожње која је трајала сат и по, сви су понели лепе утиске.

– Циљ радионице “Квалитетно организовање слободног времена” је стицање знања и усвајање вештина за здраво живљење, са посебним освртом на заштиту и очување средине, кроз особености Овчарско-кабларске клисуре. Причали смо о томе како иначе проводимо слободно време и које су добити, а које штете од тог начина, као и о томе шта можемо да променимо и шта тиме можемо да добијемо – каже Драгана Тимотијевић, психолог-психотерапеут и руководилац пројекта.

Учесници радионице, њих двадесетак, могли су да чују од планинара Невене, Миле, Бориса, Саше и Катарине о природним одликама и лепотама клисуре, укључујући културно-историјске знаменитости манастира у “малој српској Светој Гори”. Након одласка до манастира Никоље и поновне пловидбе катамараном, настављено је дружење у Планинарском дому. Причало се о утисцима са пловидбе, а договорено је да се следеће недеље, уместо раније планираног обиласка врха Каблара, организује шетња до Бањског потока, још једне необичне природне знаменитости клисуре.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.