Aktuelno Sport

НЕКАДАШЊА СВЕТСКА ПРВАКИЊА ДОЛАЗИ У ЧАЧАК

Вера Николић и Иван Чвркић

До “ТркеЧа“, која ће бити одржана у недељу, 16. септембра, остало је још неколико дана. Организатори најављују више од 500 учесника различитог узраста, од предшколаца до ветерана, и разних категорија, активних такмичара и рекративаца.

  • Са нескривеним задовољством могу да саопштим да ће тог дана гост нашег града бити прослављена атлетичарка Вера Николић и да ће управо она означити старт прве уличне трке која ће бити одржана у Чачку после скоро три деценије – изјавио је Иван Чвркић председник Организационог одбора.

Долазак светске рекордерке на 800 метара из 1968. и европске првакиње, у истој дисциплини, из 1971. је, несумњиво, показатељ колико важан спортски догађај је пред нама. Наши суграђани ће изласком на улице и бодрењем учесника трке дати огроман допринос да из Чачка у свет крену најлепше слике.

Старт трке је испред платоа Дома културе, затим ће такмичари трчати поред Економске и Поште, улицама Војводе Степе, Светог Саве и Булеваром Вука Караџића до перионице “Хоботница“. Онда их траса води натраг до Немањине и на њеном завршетку до “Лукоил“ пумпе. Потом следи улазак у улицу др Драгише Мишовића, па онда улицама Девет Југовића и др Јарослава Кужеља до Градског трга и циља.

Дечје трке почињу у 10 часова, док трка задовољства на пет километара и трка на 10 километара почињу у 11 часова.

Фото: лична архива Ивана Чвркића

В. Д.

Оставите одговор