Društvo

НЕОБИЧНА ПРЕДСТАВА У ВРТИЋУ “МАЈСКИ ЦВЕТ”

ДЕЦА ПРИЧАЈУ, ВАСПИТАЧИ ПИШУ, А МАМЕ И ТАТЕ ГЛУМЕ

Шта се све може када се удруже дечија машта, разумевање и креативност одраслих – њихових васпитача, а онда и родитеља?! Може настати веома занимљива, лепа и добро осмишљена представа, као што се то догодило прошле седмице у вртићу “Мајски цвет”. Настала је по причама и идејама деце, које су прво васпитачи осмислили кроз сликовницу “Опет из почетка”. А онда су родитељи све то преточили у представу. Оно што је посебно занимљиво да су одрасли веома добро “пелцерили” дечију машту, јер су сами адаптирали текст и смислили своје веома креативне костиме. Такође, представа је држана “у тајности” од малишана, све до саме премијере.

Ауторке целог пројекта, васпитачице Ина Копрена и Сања Пејоска, желеле су да новим креативним методама подстакну маштовитост деце кроз приче и цртеже.

Чим су “глумци” изашли на сцену, неки малишани су одмах успели да иза маски и костима препознају своје родитеље, па је почело дозивање и прозивање мама и тата, иако су добили упутства како треба да се понашају док траје представа…

Било је и оних малишана који су се баш уплашили од “Баба Јаге” и “страшног вука”, али су их други вршњаци тешили да је све то само представа, па и то да “вук” није страшан, већ “смешан до даске”, чак мало и неспретан…

Остало је још маште и идеја, јер како су обећале васпитачице Ина и Сања, као и сами родитељи, и у будућности ће бити лепих изненађења.

В. Т.

Цео текст прочитајте у сутрашњем броју „Чачанског гласа“

 

Оставите одговор