Sport

(НЕ)ОСТВАРЕН САН

(НЕ)ОСТВАРЕН САН

У среду вече, у не много занимљивом мечу, „Крка“ је на финалном турниру у Чачку остварила победу против симпатичне „Six Primorske“ из Копра. Екипа из Новог Места је доминирала у два меча, била боља у првом сусрету од домаћина „Борца“ и показала највише у две утакмице на турниру. Можда је све могло за наше момке да буде и другачије да је било среће, снаге и да руке под притиском препуне хале нису „одрвениле“ при извођењу слободних бацања. Остао је велики жал у срцима свих који искрено воле кошарку због неоствареног сна  да се „Борац“, након тридесет година, придружи најбољима на простору бивше Југославије.
Кошаркашки витез Марко Мариновић Малина, плакао је к’о мало дете након пораза од „Крке“. Његова жеља, залагање, не само на полуфиналном мечу, већ током целе ове сезоне, у оба такмичења, а и прошле, кад је после дугог одсуствовања, поново обукао „Борчев“ дрес и препородио екипу. Њему је можда и највише жао што „Борац“ није ушао у виши ранг такмичења.

Није за „Борац“ највећи губитак то што није ушао у виши ранг такмичења, што су сви од срца желели и очекивали, већ страх од реалне могућности да већ идуће сезоне у дресу „Борца“ не заиграју најбољи: Илија Ђоковић и Марко Мариновић. Илији се након успешне сезоне и пуне афирмације у дресу „Борца“ и репрезентације, отварају широм многа врата, а велико је питање и да ли капитен „Борца“ Малина може издржати још једну напорну сезону са својих 35 година, као и већ раније повређени Ђорђе Мићић. Но, рано је за нагађања, сигурно и ако не буде предводио свој тим идуће године, Малина је млађима оставио у залог, како се треба за свој клуб борити.

Захваљујући поверењу тренера Рашка Бојића, стасале су и неке нове снаге, пре свих Урош Чарапић и Матија Поповић, а очекује се и од младог Бумбића да заблиста идуће сезоне, наравно подразумева се да остану сви на окупу.
Поред сјајних партија играча, једно ново лице града показали су КК „Борац“ и Град Чачак, пре свега одлучно и одлично организујући рад клуба у новим околностима и у новом такмичењу, у коме је „Борац“ освојио прво место. Круна напорног и захтевног рада била је организација финалног турнира у Чачку, када је град у потпуности постао СВЕТ у малом, где су се сјатила многа важна кошаркашка имена, челници АБА лиге, КСС, бројни тренери, менаџери, али и навијачи из Словеније и љубитељи кошарке из других градова. На овај начин и уз феноменалну чачанску публику остварен је један сан.

У уторак увече се „запалила“ хала крај Мораве, кад се после дуго времена на трибинама појавила и кошаркашка легенда Радмило Мишовић. Чачак има чиме да се поноси и у потпуности је још једном потврдио да је кошаркашки град у свим сегментима овог спорта и да је кадар да организује и велика такмичења. Нема места разочарењу, пред играчима „Борца“ је ново такмичење, „Супер лига Србије“. Нема одустајања, нема предаје, ови момци су заслужили пуне трибине без обзира на исход, а онда нова сезона и нова нада. Идемо даље – И БОРАЦ И ЧАЧАК!!!

Душан Даријевић

 

ФОТО: Ивица Веселинов, АБА лига и Владимир Дуба

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.