Aktuelno

НОВА ПЧЕЛИЧИНА СЛИКОВНИЦА О АРЧИЈУ И ДОРИ

Издавачка кућа Пчелица је објавила и четврту сликовницу популарног серијала о лабрадорима Арчију и Дори – „Арчи и Дора у рату с мачкамаˮ.

 

Читаоцима је познато да је Издавачка кућа ПЧЕЛИЦА велики пријатељ животиња, да у свом програму има читаве серијале едукативних и забавних књига о домаћим и дивљим животињама, али и да су лабрадори Арчи и Дора омиљени чланови Пчеличиног колектива.

Из жеље да деца развијају правилан однос према животињама, Пчелица је пре две године започела објављивање серијала илустрованих прича о Арчију и Дори, које се разликују од сличних сликовница о љубимцима, јер су главни јунаци истинити ликови, који су за кратко време постали веома популарни код малих читалаца. Аутор Горан Марковић и илустратор Алекса Јовановић су се потрудили да деца путем главних јунака приче развијају емпатију према љубимцима, да хумано поступају са напуштеним псима и да се уче правилном опхођењу према животињама.

У четвртој причи „Арчи и Дора у рату с мачкамаˮ, која је објављена управо на Арчијев и Дорин рођендан (занимљивост је да су два лабрадора рођена истог дана) аутори се баве проблемом сукоба, али путем ликова мачки које су често у непријатељству са псима. Ова проблемска сликовница децу учи да се сукобима не решавају проблеми, већ разумевањем и толеранцијом.

Претходне три сликовнице серијала о Арчију и Дори такође пред мале читаоце постављају проблеме и уче их како би требало да буду решени на хуман, одговоран и разуман начин. Тако на пример, прва књига серијала „Арчи и Дора постају пријатељиˮ за тему има прихватање другачијих и борбу против предрасуда, друга књига „Арчи и Дора спасавају напуштеног псаˮ показује хумани аспект удомљавања, а трећа књига „Арчи и Дора у зимској авантуриˮ се бави проблемом животне угрожености због лаковерног понашања и некритичког поверења у непознате особе.

Колектив Пчелице је свечано обележио Арчијев шести и Дорин четврти рођендан уз представљање нове сликовнице „Арчи и Дора у рату с мачкамаˮ.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.