Aktuelno Politika

НОВА СРБИЈА ЋЕ ПОДРЖАТИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ НОВЕ СРБИЈЕ

nova_srbija_foto На седници Председништва Нове Србије, једногласно је усвојена Одлука да странка на предстојећим председничким изборима као кандидата за председника Републике Србије подржи господина Вука Јеремића.

Сви чланови Председништва Нове Србије су подржали уводно излагање председника Велимира Илића и заузели став да се треба супротставити владајућем режиму у Србији, који персонификује Александар Вучић, зато што Србија под актуелном влашћу свакодневно тоне у свим сферама живота, без било каквих озбиљнијих резултата на економском, политичком и социјалном плану.

Нова Србија сматра да је једини човек који се у овом тренутку може на прави начин супротставити режимском кандидату господин Вук Јеремић, који ће око себе окупити широк фронт грађана, удружења, невладиног сектора и политичких странака, а Нова Србија ће током предстојеће предизборне кампање све своје ресурсе ставити у функцију изборне победе Вука Јеремића. Оно што нас учвршћује у својој одлуци да подржимо Вука Јеремића је податак да се ради о човеку који је годинама више него успешно био на челу Министарства спољних послова Србије, а касније је председавао Генералном скупштином Уједињених нација у Њујорку и за мало изгубио трку за позицију генералног секретара Уједињених нација. Јеремић се својевремено школовао на најпрестижнијим европским и светским универзитетима, а својом каснијом каријером је потврдио високу стручност и способност, што је разлог више да га Нова Србија подржи као будућег председника Републике Србије.

Уколико властодршци ових дана распишу и превремене парламентарне изборе, као што се најављује, Нова Србија ће бити део опозиционог политичког блока на челу са Вуком Јеремићем.

 

 

One thought on “НОВА СРБИЈА ЋЕ ПОДРЖАТИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.