Aktuelno Društvo

Нове књиге стижу у Библиотеку

Књижни фонд Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” обогаћен је за више од 2.000 наслова из откупа Министарства културе и информисања Републике Србије.

Почетком јуна чачанској Библиотеци прослеђен је списак предложених публикација за откуп из богате издавачке понуде за 2017. годину. Библиотекари су у складу са потребама корисника  свих узраста и категорија извршили одабир наслова у вредности 1.044.956,15 динара. Овој цифри треба додати и вредност 253 публикације које Министарство шаље свим јавним библиотекама у Србији.

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” остварује дугогодишњу успешну сарадњу са издавачким кућама и дистрибутерима, па је већина наслова благовремено достављена чачанској Библиотеци. Књиге из продукције издавачких кућа ВулканПчелица, Креативни центар, Завод за уџбенике, Матица српска, Службени гласник, Јасен, Catena mundi, Bookland, Драслар, Еволута, Геопоетика, Прометеј и многих других тренутно су у поступку физичке и стручне обраде, а мањи број књига већ је нашао пут до првих читалаца у Чачку и огранцима у Заблаћу, Прељини, Пријевору и Мрчајевцима.

У 2018. години Град Чачак је као оснивач Библиотеке издвојио 1.000.000,00 динара из буџета за куповину књига и периодике, па је набавка путем откупа Министарства веома значајна за функционисање установе. На овај начин Библиотека набави више од половине укупног броја нових књига током године.

Извор: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.