Aktuelno Grad

НОВИ АКЦИДЕНТ НА ЛУПЊАЧИ (ВИДЕО)

Након више од два месеца проблем загађења Лупњаче и Западне Мораве, не да није решен, већ се нови акцидент поновио у среду, када су се у Лупњачи појавиле масне мрље, а параметри показују да је загађење исто као и 15. августа. Представници Града апеловали су данас да инспекцијске службе да брже и боље раде свој посао, како би овај проблем био што пре решен.

Уз све напоре локалних власти да се реши проблем загађење Лупњаче и Западне Мораве, који датира још од августа, надје загађивач и елиминишу последице и даље се тапка у месту, а нови акцидент десио се у среду. На истој локацији поново су се појавиле масне мрље, које указују на загађење идентично оном од 15. августа. Челници Града апеловали су на републичке инспекције да што пре реше овај проблем.

Уљна мрља се у среду појавила у Лупњачи, нешто више од 50 метара низводно од компаније Слобода, што, како је истакао градоначелник Тодоровић, имплицира да се загађивач налази у том делу. Министарство одбране је у протеклом периоду ангажовало агенцију која је урадила сва неопходна мерења у компанији „Слобода“ и утврђено је да ово предузеће није узрочник загађења.

Оставите одговор