Aktuelno Grad

НОВИ АСФАЛТ И ТРОТОАР ИСПРЕД ШКОЛЕ У ТРБУШАНИМА (ВИДЕО)

Реновирање путне инфраструктуре у Трбушанима почело је још прошле године, а у уторак је финиширано асфалтирање дела саобраћајнице, у дужини од 600 метара, који пролази поред основне школе у Трбушанима. Овај део пута добио је и нови тротар, у дужини од 350 метара. Радови су трајали око 2,5 месеца и коштали око седам милиона динара. Реновирана саобраћајница, како кажу мештани овог краја, најбитнија је за основце који похађају трбушанску школу.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је нагласио да је ова локација битна, превасходно, јер се ту налази основна школа, а саобраћај је веома фрекфентан.

ТВ ТЕЛЕМАРК

– Ово је завршна фаза асфалтирања од Горњих до Доњих Трбушана, и то деонице која пролази поред основне школе. Урађено је 350 метара новог тротоара, пре свега, због безбедности ученика који похађају ову школу. Завршавамо посао који смо започели прошле године – рекао је градоначелник Тодоровић, додајући да је инвеститор радова на саобраћајној инфраструктури у Трбушанима Влада Ррепублике Србије, преко предузећа “Путеви Србије”, а извођач радова фирма “Путеви АД Чачак”.

Мештанима Трбушана нова путна инфраструктура је од великог значаја, јер су пре тога путеви били у бвеома лошем стању, а нарочито деоница поред основне школе.

– Било је раније и саобраћајних незгода, испред школе се налази и споменик настрадалом. Пут је био у веома лошем стању, посебно када је рађена фекална канализација, након чега се пут слегао, а шахте биле “избачене”. Ово је нешто што би сви требало да имају у данашње време – рекао је председник Месне заједнице Трбушани Милан Павловић.

До краја године, Трбушани ће имати пет километара реновираних и новоасфалтираних саобраћајница. Уз санацију улица Славка Крупежа, Видосава Колаковића, Улица 505 и 506, као и реконструкцију каменог моста заокружује се такозвани “прстен” саобраћајне инфраструктуре у Трбушанима. Према речима градоначелника Милуна Тодоровића, радови ће бити комплетирани до краја године, када буде завршена санација дела саобраћајнице од “Дацове кафане” до каменог моста и урађена кишна канализација.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.