Uncategorized

      ОБНОВЉЕНО 50 КОШАРКАШКИХ ТЕРЕНА   

 ОБНОВЉЕНО 50 КОШАРКАШКИХ ТЕРЕНА   

9 Јуче је отворено реновирано легендарно кошаркашко игралиште „Железничара“. Реконструкција је обављена у оквиру акције компаније „MOZZART“ „Сто терена за једну игру“. Ово је био 50. терен који је обновљен и добио је назив по Драгану Кићановићу, легенди српске кошарке. Популарно „Желово“ са новом подлогом и таблама изгледа сјајно, али није изгубило ништа на својој аутентичности коју дају бетонске конструкције за кошеве.

Свечаност је започела пројекцијом филма о КК „Железничар“, а затим су част да први „осете“  подлогу имали првотимци домаћина и „Борца“.  Драган Кићановић је симболично пресекао траку и прогласио терен отвореним. Ковиљка Лончар, генерална директорка у обраћању присутнима је истакла:

  • У нашој акцији је у протеклих години и по дана у просеку на сваких 10 дана ницао по један кошаркашки терен. Настављамо даље, и у обнову наредних 50 игралишта, даћемо све од себе да их реконструишемо брже. Хвала свим кошаркашким легендама које су од почетка подржале најмасовнију акцију, локалним сапоуправама и грађанима.

Лидија Вујовић, представница кошаркашког тима специјалне олимпијаде, која је корисник установе за дневни боравак деце „Зрачак“, примила је донацију којој је овој установи доделила компанија „MOZZART“. Такмичење у шутирању тројки је имало, такође, хумани карактер. Прикупљено је 500.000 динара који су поклоњени чачанском породилишту.

Међу многим гостима највећу пажњу су привукла два трофејна тренера,  Душан Ивковић и Жељко Обрадовић. Душану  Ивковићу било је драго што је терен понео име прослављеног кошаркаша Драгана Кићановића и додао:

  • У овом тешком времену, када положај спорта није регулисан гест компаније „MOZZART“ је изузетно важан, тако да им честитам. Ја у Чачку имам много пријатеља, тако да се овде не осећам као гост. Надам се да ће „Жељо“ да пронађе свој пут и поново заузме место које је имао у српској кошарци. Чачак већ дуго није имао ентузијасте, какав је био Прево Вучићевић и други, и зато нема репрезентативаца из овог града, али верујем ако се настави овакав рад са млађим категоријама биће опет Чачана у селекцији Србије.

Жељко Обрадовић, иако „Борчево  дете“ открио је да је ово за њега посебно место

  • Мада сам био првотимац „Борца“ губио сам баскете овде и онда морао да чекам по два, три сата да бих играо поново. Веома сам срећан што је овај терен добио име по човеку који то заслужује. Он је био за мене идол. Пратио сам Европско првенство у Шпанији, 1973. године. Имао сам 13 година и тада сам преломио,  да пробам и ја нешто слично да урадим.

Драган Кићановић није крио емоције:

  • Ово је нешто прелепо. Хвала компанији „MOZZART“ за све оне генерације које су овде одрастале, за све оне будуће, јер је ово игралиште то заслужило. Овде је чудан ваздух, није као у центру или крај Мораве. Ово је крај станице. Тако смо васпитивани, заљубљени у ово игралиште. Ја сам рођен недалеко одавде. Емоције су посебне и ово је за мене један од најзначајнијих догађаја у мом животу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.