Sport

Ове сезоне или за годину, две… Основа Борца за АБА лигу је ту

Ове сезоне или за годину, две… Основа Борца за АБА лигу је ту
 Извор: mozzartsport.com

 

 


“Није мала ствар завршити регуларни део АБА 2 лиге на месту број један”, каже Предраг Пеца Пантовић

 

Кошаркаши Борца су регуларни део АБА 2 лиге завршили на позицији број један. Такође, Чачани су већи део сезоне били и лидери КЛС лиге Србије па се слободно може рећи да је иза играча, стручног штаба и управе клуба успешна сезона.

Крунисање такмичарске године Борцу и кошаркашком Чачку требало би да се догоди у среду. Чачани ће почетком ове седмице бити домаћини Фајнал фора Друге Јадранске лиге, тачније за уторак су полуфинала, Борац – Крка од 18.00 и Приморска – Вршац од 20.30 сати.

Сви се у граду кошарке надају финалу АБА 2 лиге, али и пласману у регионалну елиту.
“Пре свега морам подвући да све заслуге за наше досадашње резултате приписујемо непосредним произвођачима на терену и крај њега, играчима и члановима стручног штаба. Управа је ту да обезбеди најбоље могуће услове за рад”, каже први човек клуба Предраг Пеца Пантовић.

А онда и наставио…
“Није мала ствар завршити регуларни део АБА 2 лиге на месту број један. Екипа је заиста играла добро, лепршаво, што је вратило Чачане у дворану и подсетило их на нека стара добра времена. Тад је цео град дисао за КК Борац. Досадашњи резултати сигурно ће се дуго памтити”.

Чачани верују да Борац преко Крке и финала може до пласмана у прву АБА лигу.
“Велика је ствар што смо добили домаћинство завршног турнира, добро је за Чачак, за Борац…У разговору са играчима и члановима стручног штаба нагласили смо да ми немамо шта да изгубимо. Можемо само да добијемо пласман у највиши ранг у коме смо некад давно били. Они су нам узвратили да су спремни да пруже максимум и да ће дати све од себе да се пласирамо у виши ранг. Што се мене тиче, као председника клуба, свестан сам да имамо темељ у традицији и навијачима који су се вратили у дворану. Они нас носе у срцима и доћи ће тренутак кад ћемо ући у АБА 1 лигу. Ове сезоне или за годину, две… Основа је ту. Морамо да стварамо услове да играчи Борца могу да пружају максимум у сваком такмичењу у коме се нађу. Искрено верујем да ћемо већ сад успети”.

Један од великих адута Борца је публика за коју ћемо поновити стару изреку да ће бити шести играч клуба.
“Имамо одличан играчки потенцијал, мислим и да смо најкохерентнији састав у АБА 2 лиги. Одишемо јединством. Кажем, водили смо појединачне разговоре са играчима, сви су истицали само резултат екипе, појединачни учинак код свих је у другом плану…И кад смо остали без искусног Ђорђа Мићића ми смо се консолидовали И наставили да побеђујемо. У међувремену се повредио Илија Ђоковић, али и поред тога имамо довољан квалитет да започети посао закључимо у уторак и среду. Не сме се заборавити учинак стручног штаба који је и у минулим сезонама, са делом ових играча, успевао да избори увек највиши пласман у КЛС лиги Србије. Уз све то долазе и наши верни навијачи”.

И град је препознао блистави тренутак Борца па је прискочио у помоћ.
“Морам да се захвалим Граду Чачку и градоначелнику Милуну Тодоровићу. Организацију смо добили због великог броја навијача, али мора да се зна да је Борац поред обавезне понуде дао и најбољу понуду за домаћинство Фајнал фора. Бољу од Приморске. То смо учинили само зато што је град Чачак преузео на себе трошкове обавезне понуде, плаћање смештаја за гостујуће екипе и званична лица. Зато смо могли да понудимо 25.000 евра, преко тога, уз наду да ћемо тај новац у буџет клуба вратити преко продатих улазница. Дакле, град и градоначелник су стали уз Борац. Наш клуб је дао најбољу понуду, добио организацију и сад дати новац морамо вратити у клупски буџет јер без њега нећемо моћи баш нормално да функционишемо. Карте за два дана турнира, односно три утакмице, су 1.500 динара, то није мало, али нас Чачани морају разумети. Донели смо одлуку да и ми, чланови управе, без купљених карата нећемо моћи у дворану, а да ће сезонске пропуснице поново важити за Суперлигу. Ми уживамо у љубави наших навијача, али у ова времена финансије су врло битне и морамо се изборити са буџетом”.

Захваљујући Борцу и граду Чачак ће угостити два словеначка састава и још један из Србије…велики број новинара и осталих службених лица.
“Људи са Арене сматрају да ће ово бити једна врло гледана манифестација, не само у Србији. Очекује се велика гледаност у региону, чак преко 30 милиона људи ће пратити утакмице турнира”.

Велики део улазница за уторак и среду је плануо…
“Тренутно је отишло негде око 1.600 комплета, има још наруџбина, али се надам да ће бити довољно улазница за све који ће пожелети да се нађу у хали та два дана. Много се уздамо у помоћ Чачана”.

Више пута сте подвукли да ништа не успева тако добро као успех.
“На добрим резултатима и партијама смо расли, привлачили нове људе, уколико уђемо горе биће их још, али немам дилему да ће их бити у сваком случају јер морамо радити на инфраструктури. Борац мора обезбедити још боље услове за рад свих тренера, свих младих и талентованих појединаца. Ускоро иде тендер за изгадњу противпоплавног зида између Мораве и хале. Кад се заврши изградња заштитног зида од моста до моста, а за то се изборио градоначелник Тодоровић, добићемо употребну дозволу за дворану. Тад се стварају услови да аплицирамо за изградњу новог крова дворане, то ће омогућити и уклањање тренутних стубова и добијање нових места за седење. Још једна жеља је изградња балона, поред дворане, са паркетом, топлотно повезана са халом. Тиме добијамо додатне услове за рад са младим снагама, главну позицију у региону и темељ за нека времена која долазе. Надам се већ сад у АБА 1 лиги”.

И за крај Пеца Пантовић закључује.
“Борац и Чачак су добри домаћини. Позивам публику да буде уз нас, гласна у фер навијању, али и да поздрави све наше спортске пријатеље из Словеније и Вршца. Експедиција Борца је свуда топло и са пуно уважавања примљена и дочекана јер Борац има традицију и велики је клуб”, констатовао је председник Пантовић.

Пишу: Ђурђе Мечанин/Никола Миновић

Оставите одговор