Aktuelno Sport

ОДЛУКА ПАДА У ЖЕЛЕЗНИКУ

“БОРАЦ”: Поповић, Кутлешић, Ђоковић 9, Пешаковић 7, Балабан 14, Прља 4, Димић 1, Стојадиновић 10, Радуловић 2, Тодоровић 6, Чарапић, Мариновић 11.

“ФМП”: Ђоковић 6, Јермић, Апић 2, Пот 16, Ненадић 8, Бурсаћ 21, Радовановић 3, Хамфрис, Шешлија, Симанић 13, Симеуновић, Ојо 9.

У невероватној атмосфери пред око 2.000 својих навијача кошаркаши “Борца” су синоћ савладали “ФМП” са 64:59 (11:18; 15:17; 15:13; 23:11). Овом победом резултат је  у полуфиналној серији је изједначен, тако да ће трећа утакмица, која ће бити одиграна у недељу, одлучити ко ће бити други финалист доигравања Суперлиге.

Утакмица је била изузетно тешка у свим аспектима. Физичком, техничко-тактичком и психолошком. Ово последње је условило велики број промашених слободних бацања обе екипе. Код “Борца” је тај однос био 13 од 27, а код гостију 11 од 22.

Домаћи су почели изузетно нервозно. “Пантери” су затворили све прилазе свом кошу и захваљујући физичким предиспозицијама остварују превласт под оба коша. Тешко је било играчима “Борца” да постигну погодак. Сводило се све на покушаје из даљине, али није ишло. Захваљујући двема узастопним тројкама Симанића у финишу прве четвртине  на први одмор гости одлазе са седам поена вишка. У другој четвртини иста слика. “ФМП” долази до двоциферне предности и Чачани завршавају полувреме са подношљивих девет поена заостатка.

Прва четири минута у трећем делу протичу без коша “Борца” и предност кошаркаша из Железника је нарасла на 17 поена. Почетком 25. минута “ФМП” води са 43:26. Ношени публиком домаћи кошаркаши исказују фанатичну борбеност и успевају да корак по корак смањују заостатак. Кошкање Стојадиновића и Пота, шест секунди пре краја тог дела игре, узбуркало је духове у хали крај Мораве до максимума. Следе и неке немиле сцене у виду убацивања флаша са водом на терен и утакмица је неколико минута у прекинута. Страсти су се мало смириле и гости у последњих десет минута улазе са вишком од седам поена.

Гостујући кошаркаши полако почињу да подлежу атмосфери. Wихова одбрана није онако стамена, шутеви су непрецизни. “Борац” постаје све бољи. Тренер Арсић је коначно пронашао добитну комбинацију за којом је трагао више од 30 минута. Кад год је могао правио је измене које су више каратеристичне за рукомет него за кошарку. Поповић би играо у одбрани, а Мариновић у нападу. Тада се разгоропадио и Балабан. Као да је хтео да се искупи за све промашаје у другој четвртини. Био је незаустављив и постиже 10 поена. И коначно вођство. Мариновић са скоро осам метара постиже тројку за 59:58. Све се тресе у хали. Гости су тотално изгубљени. Поповић као октопод хвата две битне лопте под својим кошем и једну под противничким, али су се Тодоровић и Мариновић опасно поиграли са живцима својих навијача. Од четири бацања реализују само једно. На срећу, Чачани нису за ове промашаје кажњени и тачку на овај сусрет ставља Мариновић успешном реализацијом два слободна бацања.

ФОТО: ЛЕЈЧА

В. Д.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.