ОДРАСЛИ, ЗАШТИТИТЕ ДЕЦУ ОД РИЈАЛИТИ-ПРОГРАМА

Пратећи најаве нових ријалити-програма на нашим телевизијама са националном фреквенцијом, а као неко ко се путем књига бави образовањем и васпитањем деце, дужни смо да се огласимо и упозоримо одрасле да сматрамо такве програме неприкладним и штетним за децу и да је неопходно да покажемо одговорност и да наше најмлађе заштитимо.

Позивамо Регулаторно тело за електронске медије да, уколико постоје законске могућности, не дозволи емитовање таквих програма у току дана, када их деца могу видети и да ограничи емитовање експлицитних сцена, вулгарности и конфликата.

21314410_1547536621975245_5036212492936528850_n

Сматрамо такве програме веома штетним за осетљиви период развоја деце и апелујемо на медије и новинаре да пажњу усмере на сву нашу дивну, паметну и талентовану децу која освајају бројне награде на научним и спортским такмичењима, да одвоје време за емитовање образовног програма и да на ТВ програмима, у новинским чланцима, на порталима, који су у данашње време лако доступни деци, више афирмишу праве узоре – наше сјајне писце, глумце, спортисте и многе друге.

Директно апелујемо на одрасле, родитеље, баке, деке, да посебну пажњу обрате на то шта њихова деца и унуци гледају на телевизији и на интернету и чиме се баве у слободно време. Малишанима читајте књиге пред спавање, водите их у библиотеке, на музичке концерте, спортска такмичења, дајте им лопту у руке, да трче, да се играју и развијају, да стичу нове другове у реалном, а не у виртуелном свету и да с временом формирају позитивне животне ставове и постану способни, паметни и честити људи.

Горан Марковић, директор Издавачке куће „Пчелица“

Оставите одговор