Aktuelno

Одржана 5. Специјализована изложба паса гонича у Чачку

Ни лоше време, ни киша која је делимично омела церемонију свечаног отварања, нису могли да спрече бројне такмичаре из Србије и земаља окружења да учествују на суботњој 5. по реду Специјализованој изложби паса гонича, коју је на теренима Спортског центра „Младост“ успешно организовало Кинолошко удружење “Драган Радовић – Џони“. У каталог изложбе било је уписано 75 паса из 8 раса, а изложене примерке су оцењивале кинолошке судије Александар Бељић из Медвеђе и Милош Милошевић из Љига. Излагаче и госте из читаве Србије, али и Македоније, Црне Горе и Хрватске је у име локалне самоуправе поздравио и пожелео им угодан боравак у Чачку помоћник градоначелника Владан Милић, који је свечано отворио манифестацију.

psiiiiii

Након доделе признања најлепшим примерцима по расама и разредима, делегат Кинолошког савеза Републике Србије Зоран Ђокић из Ваљева је на треће место у конкуренцији младих паса поставио жутог српског гонича БОБИЈА, Душана Весића из Љига, други је био српски тробојни гонич ЛИСКО, Милана Булије из Слатине код Чачка, а прво место је припало српском гоничу ЛИНДИ, власништво Петра Јовановића из Калудре код Рековца.

За најлепшег пса „специјалке“ проглашен је црногорски планински гонич, популарни „алпинац“, МИЛИЦА, Ненада Ристановића из Ужица, друге место припало је српском тробојном гоничу ЛАРИЈУ, Ненада Антонијевића из Драгова, а треће посавском гоничу АСТОРУ, Александра Властелице из Липнице код Чачка.

– Време нам није ишло на руку, али смо у целини задовољни како је протекла читава манифестација – истакао је председник КУ „Драган Радовић – Џони“ Радивоје Томашевић. – Из разговора са излагачима стиче се утисак да су углавном сви понели из Чачка лепе утиске, што за нас представља највеће признање. Ова „специјалка“ је само увод у оно што нас очекује на јесен, тачније крајем септембра, а то је Међународна изложба паса свих раса и обележавање 50 година постојања и успешног рада нашег Удружења.

А. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.