Aktuelno Grad

Одржан Сајам запошљавања – најтраженији конобари и шивачи (ВИДЕО)

У среду је у Чачку одржан 57. Сајам запошљавања, на коме се представило више од 40 послодаваца, а највише су се тражила тренутно дефицитарна занимања, као што су конобари, кувари, шивачи, кројачи и разна занимања из машинског сектора. Гост Сајма био је и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, који је нагласио да је буџет ове службе три милијарде и 650 милиона динара за различите мере и програме запошљавања. Директор Филијале у Чачку Саша Обрадовић је истакао да је у Чачку у овом треенутку најмањи број евидентираних незапослених лица у протеклих осам година – 8.444.


– Национална служба за запошљавање располаже буџетом од три милијарде и 650 милиона динара за различите мере и програме. Такође, на располагању нам је 550 милиона динара за запошљавање особа са инвалидитетом, а имаћемо подршку и Европске уније од пет милиона евра – истакао је Мартиновић. Он је нагласио и да Град Чаачак спада у врх оних локалних самоуправа, којима је запошљавање приоритет у буџету.
– Град Чачак се заиста труди да што више помогне, у складу са својим могућностима. Ове године смо из буџета определили 40 милиона динара за подршку мерама запошљавања, што је у односу на прошлу годину више за два милиона – рекла је помоћница градоначелника Чачка Милица Дачић.

Оставите одговор