Aktuelno Društvo

ОД 11. ДО 17. ЈУНА “ПРиЧА” 2018

Фестивал ПРиЧАсе наставља у пуном сјају. Као што је најављено претходне године, фестивал је порастао, захваљујући вредном раду и залагању организатора, заједно са Градом Чачком. У организацији Фестивала “ПРиЧА” учествују вредни људи, који имају вишегодишње искуство и успешне фирме, као што су “Stage pro”, “Stage Sistems” и “Српски Паб”. Они чине Удружење грађанаПрича, а са друге стране, Туристичка организација Града Чачка, са својим тимом, даје изузетан допринос у организацији ове велике градске манифестације. Ове године “ПРиЧА” ће трајати седам дана, од 11. до 17. јуна, најавио је помоћник градоначелника за друштвене делатности Владан Милић, на конференцији за новинаре, одржаној у среду, 4. априла.

– Цео град ће добити фестивалски карактер, јер ће се програм одвијати на више локација у граду, почевши од Градског трга, Дома културе, Градског парка, а велики рок концерти ће бити одржани на Ремонтовом стадиону. Врхунац доброг провода очекује се за викенд, када ће наступити млади бендови из Чачка и околине, као и легенде  наше рок музике “Рибља Чорба, Парни ваqакКербер, “Гоблини, Дејан Цукић иСпори Ритам Бенд”,Магнифико и последњег дана фестивала провод за памћење и Техно журка. Очекујемо добру посећеност, већу него ранијих година, јер се већ сада наш фестивал препознаје у региону – рекао је Војин Јаковљевић, директор Туристичке организације Чачка.

Идеја фестивала је да се покрену млади, талентовани  људи, да им се приближи рок култура и све оно што она са собом носи, а у основи свега је забава и подстицај туризма.

– Поред концерата, припремили смо богат програм, мноштво занимqивих садржаја из области музике, позоришта, поезије, филма… Осим изложби фотографија, које су у вези са рок културом и позориштем, имаћемо изложбу сценографије, промоције књига и забаван програм за наше најмлађе суграђане. Поново ћемо организовати Рок маскенбал за малу децу, који је прошле године био јако успешан. Биће ту и рок журка, награде и много лепих изненађења. Посебан акценат смо ставили на Рок карневал, који је на неки начин фестивал у фестивалу. Очекујемо велику карневалску поворку на чачанским улицама. Сходно томе, желимо да се сви заинтересовани од једне до 101 године прикqуче Рок карневалу и да се кроз групне маске изразе и прикажу своју креативност – позвала је грађане Чачка Жана Ненадовић, ПР Фестивала “ПРиЧА”.

Милан Бојовић, помоћник градоначелника и члан Организационог одбора, истакао је да је прошле године Фестивал “ПРиЧА” посетило око 15 – 20 хиqада qуди, што говори да је реч о једном од највећих рок догађаја у региону, а вероватно и у Републици:

– Ове године очекујемо око 30 хиљада посетилаца. Сматрам да смо били добри организатори претходне две године и томе дугијемо велику захвалност свим члановима Организационог одбора, али и свим нашим јавно комуналним предузећима. Прошлогодишњи фестивал је одлично организован, јер је протекао без иједног инцидента и приговора. Верујем да ћемо сви заједно створити добру основу да “ПРиЧА” већ следеће године прерасте у међународни фестивал.

Технички директор фестивала Александар Раковић, напоменуо је да је ове године пред организаторима тежи задатак, јер је фестивал постао комерцијални:

– Да бисмо направили оно што Чачак и историја рок културе у овом граду заслужују морали смо да обезбедимо већи буџет за програм, око четири милиона динара. Град је обезбедио два и по милиона динара, а да бисмо надоместили остали део средстава, мораћемо да наплаћујемо карте за неке програме, по симболичним ценама, у односу на фестивале у окружењу. Цена улазнице за комерцијалне програме, односно за концерте на Ремонтовом стадиону биће 300 динара, по вечери.

Комплетан програм фестивала биће објављен на Фејсбук страници Рок фествала “ПРиЧА”.

Н. Р.

Оставите одговор