Društvo

ОЗРЕН – ДАНИ ПЛАНИНА, 16. јун

Планинарско – спортски клубови “Озрен” из Сокобање И “Брђанка” из Алексинца ове године су домаћини манифестације “Дани планина”, која ће трајати од 15.06-17.06., у оквиру које ће бити промовисане различите планинарске активности. ПД “Каблар” учествоваће на манифестацији 16.06.,када су најављене следеће активности:

– Мастер куп у трекингу за 2018.годину. (обавезно коло за све који желе да се изборе за пласман у Купу Трекинг лиге Србије)

– Државно првенство у планинарској оријентацији

– Републичке планинарске (пешачке) акције

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Полазак из Чачка у 06.30 од локомотиве (обавезно доћи 15 мин. раније). Вожња: Чачак – Краљево – Крушевац – Појате – Алексинац. Манифестација се организује у селу Липовац, које се налази на око 21км од Алексинца. Долазак око 09.30х, где се учесници опредељују за активност у којој желе да учествују.

Трекинг:

Сваки учесник добија топографску карту са уцртаним стазама и описом стаза, као и учеснички картон у коме оверава проласке кроз контролне тачке и ревизије. Старт трке је у 09.45 из села Липовац, од Установе за смештај деце и омладине “Липовац”.

СТАЗЕ: 

– Мала стаза: дужина 16,20км, успон 855м, временски лимит 6,5 сати
– Средња стаза: дужина 25,30км, успон 1195м, временски лимит 7,5 сати
– Велика стаза: дужина 35,80км, успон 1800м, временски лимит 9,5 сати

Учесници који успешно прођу неку од стаза добијају диплому и беџ. Троје првопласираних у мушкој и женској категорији, на све три стазе, биће награђени медаљама. Медаље се додељују и најбоље пласираним јуниорима.На контролним тачкама обезбеђени су окрепа И вода.

Планинарска оријентација:

Такмичење почиње у 11.00х. Користи се карта размере 1:25000, Е=10м. Такмичари су подељени у три категорије: јуниори (до 18г), сениори (од 18-45г) И ветерани (преко 45г). Не уплаћује се стартнина.

Пешачење:

Планинарима рекреативцима, који крећу у шетњу у 10.00х, биће доступне две стазе:

Прва – кружна стаза дужине 9,3км, са успоном и спустом од 540м, која води од манастира Свети Стефан, преко Белих вода и Базарја натраг до манастира.

Друга – кружна стаза дужине 16,2км, са успоном И спустом од 855м. Креће се од манастира Свети Стефан, преко Белих вода, Бабатије, Грамаде, Лесковика и Базарја, након чега се враћа ка манастиру.

Након завршетка акција организатор припрема оброк (пасуљ, салата, хлеб) по цени од 250,00 динара (понети посуду и прибор за јело). Пријаве за оброк приликом пријаве за акцију.

Полазак ка Чачку најкасније око 19.00 по завршетку акције (постоји могућност ранијег поласка). Планирана је једна пауза у току пута и долазак у Чачак око 22.00.

Пријаве: Најкасније до уторка 12.јуна на састанку или на 064/192-38-16 (Борис Леваи) уз обавезну уплату аконтације од 700,00 динара на име превоза и 300,00 динара на име котизације за трекинг. НАПОМЕНА: неопходно је да се такмичари пријаве на време због слања електонских пријава, чиме се скраћује процедура чекања у реду за мапе и учесничке картоне.

Цена акције: Превоз (зависи од броја учесника) око 1.000,00 динара, ручак (није обавезан) 250,00 динара и котизација 300,00 динара за такмичаре у трекингу.

Исхрана: У сопственој режији (храна из ранца), уз могућност ручка код Дома. Ко се определи за понуђени ручак у обавези је да понесе посуду и прибор за јело.

Вода: Такмичари ће на контролним тачкама моћи да се снабдеју водом.

Опрема: Стандардна опрема за планинарење и трекинг. Понети резервну одећу и обућу.

Потребна документа: лична карта, здравствена књижица, планинарска књижица са плаћеном чланарином за 2018. годину, такмичарска књижица.

Предложени план и сатница су оквирни, у случају потребе организатор задржава право измене.

НАПОМЕНА: Сви учесници учествују на сопствену одговорност, у складу са Правилником о безбедности ПСС-е и својим здравственим и физичким способностима и уз поштовање наведеног плана. Такође, обавеза учесника је да се придржавају Протокола о понашању на акцијама ПД Каблар. Сваки учесник је дужан да се придржава планинарске етике и упутства организатора.

Водичи на стази: ПСК „Брђанка” Алексинац И ПК “Озрен” Сокобања

Организатор испред ПД ,,Каблар“: Борис Леваи 064/192-38-16

Ажурне информације о акцији погледајте на сајту.
Извор: хттп://www.каблар.орг.рс/индеx.пхп/скривене-најаве/886-најава-акције-озрен-дани-планина-субота-16-јун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.