Aktuelno Grad

ОНИ СУ БУДУЋНОСТ ГРАДА

ЗА ЧАЧАНСКЕ ВУКОВЦЕ СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ У ДОМУ КУЛТУРЕ

00
ОНИ СУ БУДУЋНОСТ ГРАДА

За најбоље чачанске основце и средњошколце, укупно њих 206 који у досадашњем школовању у својим ђачким сводочанствима нису знали за другу оцену осим петице, данас, на Видовдан, градоначелник Чачка Милун Тодоровић уприличио је свечани пријем у Дому културе. Свим вуковцима градоначелник је као награду уручио књиге. Од Града 143 вуковца основних школа су као поклон добили бесплатно осмодневно летовање у Улцињу од 3. августа, а 63 средњошколца пут у Европу.

02Градоначелник Тодоровић је рекао да Град много година уназад награђује најбоље ученике.

– Част је и привилегија бити овде са вама и стајати међу 206 најбољих у Чачку. Али не најбољих само по образовању и успеху, већ и по владању, дисциплини и посвећености. Сећаћете се своје основне и средње школе, свог родног града, по првим љубавима и по добрим оценама, као и по несташлуцима… Али, велику захвалност дугујете професорима, наставницима, а посебно родитељима. Град Чачак, много година уназад, чини много за вас… Али за нас је најважнија ваша будућност – рекао је Тодовић, истакавши да је велика жеља свих да се после високих школа, стеченог знања и диплома, они врате у свој родни град. Он је свим вуковцима  пожелео успех у даљем школовању и животу, како би и убудуће били понос свог града.

05
Петар Јуковић, ђак генерације Гимназије

Петар Јуковић, ђак генерације у Гимназији, каже да је посвећен учењу и школи још од првог школског дана, тако да је са трудом дошао и успех.

– Било је потребно много рада, али све се на крају исплати! Прошли смо матуре, свечану доделу у Гимназији и сада и овај пријем… И сваки пут изнова, све је лепши осећај, јер знам колико сам велики успех постигао. За мене је ово величанствено! Лепо је видети да неко цени, поштује и препозна успех не само мој, већ и сваког другог – каже Петар који је полагао пријемни испит за Електротехнички факултет у Београду. На питање да ли се после факултета враћа у родни град, каже да не зна, да је о томе рано говорити, а да ће зависити од много тога, пре свега од привредне ситуације у Чачку.

И његова вршњакиња Милена Дукић, која је недавно, после завршене чачанске Гимназије, такође полагала пријемни за Електротехнички факултет у Београду.

– За 12 година, колико сам провела у школи, стекла сам пре свега много знања. Сама свечаност од Града значи ми као потврда и награда за сав труд, али и као знак да  мој успех није велики само за мене и моју породицу, већ и за родни град – рекла нам је Милена.

marijana novicic
Маријана Новичић, ђак генерације Економске школе

Маријана Новичић, ђак генерације у Економској школи, признаје да је доста учила да би била најбоља, али је свој допринос дала и учешћем у разним пројектима, на такмичењима…

– За мене је економија лака област, јер ми је веома занимљива, иако је многима сувопарна и тешка. Управо то ми је омогућило да будем најбоља међу толико одличних. Желим да честитам свим осталим вуковцима у школи и да захвалим свим наставницима у Економској, директору, свима који су препознали таленат у мени. А свим другарима желим да упишу оно што воле – рекла је Маријана која и сама већ за дан-два полаже пријемни за Економски факултет у Крагујевцу. После факутета желела би да се врати у Чачак и да са својом сестром започне породични посао.

Осим поменутих награда, сви носиоци Вукове диплома за школску 2016/2017. моћи ће целог лета бесплатно да користе градски базен.

У уметничком делу програма у Дому културе учествовали су глумац Баћко Букумировић и Милан Еровић и Александра Суботић из оркестра “Стари град”.

В. Т.

Фото: MATRIX STUDIO и „Чачански глас“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.