Aktuelno Obrazovanje

ОТВОРЕНА 10. ИЗЛОЖБА РАДОВА УЧЕНИКА УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ

РАДОСТ СТВАРАЊА

На десетогодишњицу од оснивања, у понедељак је у средњем холу Дома културе отворена 10. изложба радова ученика Уметничке школе, од првог до четвртог разреда. Према речима професорке Ане Дамљановић, организатора Уметничког одељења Машинско саобраћајне школе, изложени радови показују напредак у односу на дела ученика претходних година, како по квалитету, тако и по броју радова.

– Изузетно смо задовољни оним што су наши ученици показали на практичној и стручној настави. Веома је широк дијапазон радова који се могу видети на изложби. Заступљена су дела ученика са смерова конзерватор културних добара, дврорезбар и клесар, а радови су настали на практичној настави, вајању, калиграфији, теорији форме, цртању и сликању. Поред ових, изложени су и матурски радови наших ученика, који су веома озбиљни и “зрели” – рекла је Ана Дамљановић.

Ученица друге године, смера клесар, Ивана Милинковић, изложила је своја четири рада:

– Ова изложба је потврда да је вредело ово што смо радили целе године, а и  желели смо да покажемо људима своја дела. Била сам срећна када сам уписала Уметничку школу, јер сам хтела да пробам нешто ново, а сада сам и схватила да имам талента за уметност. Пуно смо научили за ове две године, више него што сам очекивала. Веома ми се допада и већ сам почела да се припремам за ликовну академију, за вајарство.

И Павле Максимовић, ученик треће године, смера дрворезбар, веома је задовољан радом у Уметничкој школи:

– На изложби имам два рада, акварел и дуборез. Задовољан сам знањем које сам стекао, а одлучио сам да упишем Уметничку школу, јер сам веровао да ће бити занимљиво, другачије, а и волим уметност. Много нам значи што као ученици имамо прилику да своје радове покажемо јавности, и да промовишемо школу која је већ постала препознатљива у свету уметности.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.