Aktuelno

Оштрица – Буковик – Вујан – 29. април

Image may contain: grass, outdoor and nature

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Полазак испред локомотиве у 08:30, вожња до села Остра. На пригодној локацији ћемо сачекати планинаре ПД ,,Јеленак’’ из Панчева са којима ћемо провести дан у заједничком пешачењу. Полазак на пешачење из Остре (350м) око 09:30. Излазак на врх Острица (802м), краће задржавање. Следи силазак у село Вујетинци одакле се продужава до врха Буковик (850м). Поново силазак, пешачење и излазак на највиши врх планине Вујан – Велики Вујан (857м). Силазак шумском стазом до манастира Вујан у Прислоници, где се акција завршава и где ће чекати возило. Краћи обилазак манастира након чега следи повратак у Чачак.

Укупна дужина стазе око 16км, уз укупан успон од око 1.000 метара. Планиран је излазак на три врха, уз пролазак неколко тачака са којих се пружа поглед на готово све планине у окружењу.

Потребно време за прелазак стазе је око 6 и по сати.

Пријаве: на састанку у уторак 24. априла или на 063/467 337 (Југо), уз обавезну аконтацију од 500 дин. У случају одустајања потребно је наћи замену, у противном аконтација се не враћа.

Цена превоза: око 600 дин. (зависно од броја учесника). У случају мањег боја учесника превоз у оба смера обавиће се линијским таксијем.

Исхрана: све време у сопственој режији, понети довољну количину воде.

Документа: лична карта, здравствена књижица, планинарска књижица (уплаћена чланарина за 2018.год.)

Опрема: стандардна планинарска опрема, заштита од сунца, кише…

Организатор акције задржава право измене плана.

Учесници на акцију полазе добровољно, на сопствену одговорност, у складу са Правилником о безбедности ПСС и својим здравственим и физичким способностима, и уз поштовање наведеног плана. Такође, обавеза учесника је да се придржавају Протокола о понашању на акцијама ПД ,,Каблар”.

Организатор акције: Радош Југовић 063 467 337

Ажурне информације о акцији погледајте на сајту.
Извор: хттп://www.каблар.орг.рс/индеx.пхп/скривене-најаве/870-најава-акције-острица-буковик-вујан-недеља-29-април

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.