Kultura

О представи „Женски разговори“: СЕРВИС ЗА МУШКАРЦЕ

Позоришни програм Дома културе

СЕРВИС ЗА МУШКАРЦЕ

О представи „Женски разговори“, по текстовима Душка Радовића, у извођењу Светлане Бојковић, Весне Чипчић и Милана Цациjа Михаиловића, Дом културе, четвртак, 21. фебруар

Мушко – женски односи, хумор до суза, текстови незаборавног Душка Радовића и једна од највећих глумица ових простора Светлана Бојковић, после дужег времена на сцени, прави су мамац за публику жељне смеха, као правог и адекватног анестетика за друштвену збиљу. Велика сала Дома културе испуњена до последњег места и публика спремна за смехотресну авантуру од осамдесетак минута.

Без сценографије, сем једног кафанског стола, уз пуно стила, шарма и препознатљивог „радовићевског“ духа, слушали смо приче о женама и мушкарцима, пуне истине, некад горке и болне, а чешће испуњене хумором и смехом на сопствени рачун. Ко је жртва а ко мучитељ у том затвореном кругу казују нам жене и мушкарац са искуством. Бриљнтан дар и способност за комично, пре свега код Светлане Бојковић, али и код осталих актера, доводили су публику у прави делириј изазван смехом. Није се могла заобићи ни стварност коју живимо, упадицама на актуелне догађаје.

Уистину је благотворно чути са сцене речи мудрог и надасве духовитог Душка Радовића у извођењу врсних глумаца. И на крају наравно, нема сумње да мушкарцима следује „сервис“, преправка по женском моделу. Дуг и захвалан аплауз чачанске публике тако жељне утехе, макар у смеху и то на кратко. Радује чињеница што смех код публике ипак не изазива тривијални естрадни хумор, каквог је све више, већ поучни, мудри и духовити текстови славног писца, уз најбоље комичаре.

Д. Д.

Фото: Соња Кораксић Ћаловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.