Aktuelno

Падавине још увек не изазивају велике проблеме

Републички хидрометеоролошки завод најављује наредних дана и снег и кишу. Зато су, према речима градоначелника Чачка Милуна Тодоровића, све надлежне екипе приправне и 24 сата прате ситуацију на терену.

– Морава је у благом порасту, а Чемерница у опадању. Претходних дана је било мањих инцидената у Матијиним ливадам и Балузи (заблаћкој). Бресничка река је под контролом, али је врло ризична, претходних година је стварала проблеме. Сви остали токови другог и трећег реда за сада не представљају опасност. Биће још падавина, ми смо спремни да реагујемо у случају потребе – изјавиоо је Тодоровић у понедељак.

 

 

Он је најавио да ће ове године бити изграђени заштитни бедеми у Заблаћу и поред хале Кошаркашког клуба Борац.

– Са Јавним предузећем „Србијаводе“ смо потписали споразум о изградњи заштитног бедема, који би требало да сачува око 900 хектара обрадивог земљишта. Када урадимо бедем код Борчеве хале, остају критичне тачке на рекама Ботуњи и Жутаји, које плаве имања у Балузи, Катрги и Обрви.

 

У Љубићу су урађена два крака канализационе мреже у Матијиним ливадама. Тај део смо увели у слив површинске канализације у Улици 1300 каплара, који прихвата велике количине воде са брда Љубића. Остаје нам леви крак ка Улици 220. Мислим да ће ове године комплетно бити завршен слив површинских вода – каже Милун Тодоровић.

Према његовим речима, чачански „Водовод“, „“Србијаводе“ и „Гоша“ из Смедеревске Паланке покушавају да оспособе заглављену уставу у Парменцу. За сада у том делу града нема опасности.

Оставите одговор