Obrazovanje

Париз за најдомишљатије

После великог успеха Generator конкурса, Societe General банка, заједно са партнерима, наставља да подстиче предузетнички дух младих, њихове оригиналне и прихватљиве идеје савременог пословања. Овога пута покренут је конкурс Generator Fluo, намењен студентима од 18 до 27 година. Заинтересовани се могу пријавити самостално или екипно (до три члана). Неопходно је да попуне формулар до 9. априла 2018. Стручни жири ће изабрати 40 пројеката. Полуфиналисти ће имати две седмице да, уз помоћ ментора, разраде и пошаљу бизнис план. Творци најбољих пројеката биће позвани да уживо представе своје идеје, а десет најбољих обезбедиће пласман у финале. Финалисти улазе у трку за главну награду – седмодневно путовање у Париз. Име путника у Француску биће познато 31. маја. Најбољи ће свој рад представити пред жиријем, медијима, предузетницима и инветиторима.

Шансу са учествују на конкурсу имају и чачански студенти. Представници Societe General банке предочили су данас све могућности студентима Факултета техничких наука и Високе школе техничких струковних студија. Подршку да слободно пласирају своје креативне идеје пружиле су им и колеге Стефан Ћебић и Ђорђе Поповић, момци који су већ започели сопствени посао.

– Ово јеодлична замисао која може да подтакне младе да се истакну у областима које знају. Хоћу да учествујем. Заиста ми није важно да освојим награду, него да имам што више радова. Мислим да је графички дизајн будућност и у Србији би требало да има већу перспективу – сматра Ђорђе, студент ВШТСС. Он тренутно помаже пријатељу који програмира игрице.

Стефан Ћебић ради у фирми „Croonus tehnologies“ у којој је запослено десет младих људи из Србије и троје Американаца.

– Било је тешко у почетку, сада нам је циљ инострано тржиште и да запослимо још младих и образованих људи – напомиње Стефан.

 

Оставите одговор