Aktuelno Sport

ПОБЕДА “БОРЦА“ НАД “ЗЛАТИБОРОМ“

 

Кошаркаши “Борца“ су у другом колу КЛС, пред својих 1.000 навијача, савладали “Златибор“ са 86:78 (22:25; 24:16; 19:24; 21:23).

Гости су боље отворили меч и непуна два минута пре краја прве четртине повели са 25:17. Чачани ипак успевају да постигну пет поена, а не приме ни један и на први одмор одлазе са минусом од три поена. Друга четвртина је најбољи период игре домаћих кошаркаша. Одлична је била одбрана, Чајетинци прва два минута нису успели да шутну на кош, па је “Борац“ отишао на плус осам, 33:25 и ту предност је чувао до пред крај, када уз звук сирене Воркапић постиже три поена, гости заостају пет поена. Гавриловић је у том делу игре постигао 13 поена, а Мариновић је поред постигнутих шест кошева остварио и четири асистенције. Трећи део игре почиње лошом игром “Борца“ и “Златибор“ у једном тренутку стиже и до минималног вођства. Ипак ствари се полако враћају на своје и у последњи период игре Чачани улазе са десет поена вишка. Упорни гости се не предају, непун минут пре краја “Борац“ води са 80:78 и тада важне поене постиже Радован Ђоковић. До краја сусрета домаћи кошаркаши су успели са сачувају предност и забележе другу победу у КЛС.

Тренер Арсић ни овога пута није био најзадовољнији.

  • Неколико играча није у форми, али ја морам да им дајем већу минутажу него што заслужују да би их разиграо за мечеве који долазе – свестан је тренутне ситуације први тренер “Борца“.

“Борац“ је играо у следећем саставу: Аликадић 3, Поповић 2, Р Ђоковић 10, И Ђоковић 5, Гавриловић 22, Мајсторовић 5, Крсмановић, Прља 2, Кочовић 18, Зекавичић 3, Стаменковић, Мариновић 16.

У среду ново искушење и дерби АБА 2 лиге. У Чачак долази “Приморска“, најозбиљнији кандидат за улазак у АБА 1 лигу. Тим који је у прошлом коју савладао “МЗТ“ у Скопљу.

ФОТО: ЛЕЈЧА                                                                                                               В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.