Sport

ПОБЕЂЕН И „ТАМИШ“

 

Кошаркаши „Борца“ су у петак, 9. фебруара, остварили 14 победу у КЛС којом су се практично пласирали у Супер лигу. Савладана је екипа „Тамиша“ са 77:66 (22:14; 15:19; 26:18; 14:15). Иако се то не би могло рећи по резултату, до победе се није дошло лако. Требало је уложити доста труда да се савладају неугодни Панчевци. „Борац“ је овај меч почео изузетно озбиљно и мотивисано. Већ у седмом минуту било је 16:6, а на први одмор се отишло са предношћу домаћих кошаркаша од осам поена. Међутим, умор од утакмице са „Рогашком“ почиње да се осећа и упорни гости половином друге четвртине успевају да изједначе резултат. Било је 26:26. До краја тог периода води се углавном изједначена борба, али „Борац“ на полувреме одлази са четири поена вишка, 37:33. Наставак сусрета протиче у истом ритму. Око 2.000 гледалаца је осетило да њиховим љубимцима треба помоћи и почиње ватрено да подржава „Борац“. Играо се 25. минут, гости су водили 45:43, када је тренер домаћих Рашко Бојић затражио минут одмора. После договора на терену видимо један сасвим други „Борац“. Подигута је агресивност у одбрани, убрзана игра у нападу. То је резултирало да у преосталих пет минута треће четвртине „црвено-бели“ постигну 20, а приме шест кошева. Тај период игре је и био преломан. Последња четвртине је протекла у чувању стеченог вођства.

Ово је било још једно лепо кошаркашко вече у хали крај Мораве у коме се, по ко зна који пут, видело да играчи и навијачи дишу као један.

„Борац“ је овај сусрет 18. кола КЛС одиграо у следећем саставу: Ћаловић, Поповић 7, Ђоковић 16, Пешаковић 18, Балбан 6, Прља 4, Димић 5, Стојадиновић 2, Гавриловић, Тодоровић 10, Чарапић 6, Мариновић 3.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.