Grad

Подељене одлуке о додели субвенција за самозапошљавање

Средства за покретање сопственог посла добило је 84 Чачана. Највиша сума, по 220 хиљада динара, припала је особама са инвалидитетом. Конкурисале су четири особе. За људе који су у претходним предузећима остајали без посла као технолошки вишак, опредељено је по 200 хиљада динара. Таквих је било деветоро. Осталима је припало по 180 хиљада.

– Биће ми ово прво радно искуство. Новац ћу искористити за отварање самосталне радње у Мрчајевцима – каже Вања Трајковић, једна од добитница субвенција.

– Добио сам 180 хиљада. Како се бавим графичким дизајном, средства ћу искористити за набавку нове опреме. Технологија брзо напредује, ми дизајнери морамо да пратимо корак са временом – наводи Милош Радмилац.

За програм самозапошљавања опредељено је 16.300.000 динара. Из градског је опредељено девет, а остатак из републичког буџета.

– Ова мера самозапошљавања намењена је Чачанима и Чачанкама који су се одважили да започну сопствени посао. Град и држава им помажу, док не стану на своје ноге. На конкурсу за доделу субвенција за самозапошљавање пријевиле су се 92 особе. Новац је добило 84 људи, остали нису могли зато што су претходно конкурисали за средства из републичког буџета.

Остало је још 903 хиљаде динара. Видећемо да ли ће тај новац бити враћен у градску и републичку касу, или ћемо га, ребалансом, искористити за сличну намену – изјавио је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.