Подршка колективу Прехрамбене школе

У знак подршке колегама у Прехрамбено-угоститељској школи, данас су штрајковали и чланови Синдиката образовања Чачак. Часови су уместо 45 минута, трајали пола сата.

– Од 29 наших чланица, получасовна настава спроведена је у 22 школе. Због увођења привремених мера, колеге у Прехрамбеној школи штрајкују већ шести дан. Подржаћемо све одлуке синдиката, наших чланица о изборима руководећих органа, првенствено водећи рачуна о угледу школе, њених запослених, ученика и њихових родитеља – наводи Владимир Аџић, председник СОЧ-а.

DSCN6490
Бојан Недељковић и Владимир Аџић

 

Бојан Недељковић, професор ПУШ, подсетио је да је за вршиоца дужности директора изабрана особа која није радила у школи, а и Школски одбор је у потпуно новом саставу.

– На прву седницу је закаснило пола чланова Одбора, нису ни знали где се налази Прехрамбена школа. Приметили сте да у Медицинској нема бунта. За в. д. директора је постављенљена жена која ту ради 30 година, а за чланове Школског одбора су постављене колеге, такође запослене у школи. Да апсурд буде већи, инспекција је у нашој школи била у мају и није пронашла никакве неправилности. Пронашли су их два месеца касније, у истој контроли у којој су били и раније… – каже Недељковић.

Последњих дана часови у Прехрамбеној школи трају 30 минута.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.