G.Milanovac

Подршка породицама са троје и више деце

  Општина Горњи Милановац  преузела је корак ка приступању друштву локалних самоуправа, организација, привредника, спортских колектива и других појединаца који подржавају Покрет за децу „3+“. На јуче одржаној седници Општинског већа усвојен је предлог ове Одлуке, која ће се наћи на дневном реду следећег заседања Скупштине општине, након чега се креће у реализацију овог пројекта на територији општине Горњи Милановац.

Покрет „3+“ је идејни творац картице „Цена минус за 3+“ којагласинамајкукојаиматројеиливишедеце и наосновукојесеостварујубројнипопусти у различитим правним субјектима на територији наше земље. Ова иницијатива препозната је као пример добре праксе од стране Координационог тела за родну равноправност и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије. Процењује се да у Републици Србији постоји око 138.000 породица са троје и више деце.

Чланством у Удружењу породицама са троје и више деце са пребивалиштем на територији општине Горњи Милановац омогућило би се да остваре одређене олакшице при куповини роба и плаћању услуга у привредним субјектима на територији Републике Србије, коришћењем картица „Три плус“ које ово удружење обезбеђује и промовише. Општина Горњи Милановац преузела је на себе обавезу плаћања чланарине за све чланове овог покрета. Такође, општина би обезбедила и картице „3+“ свим породицама са троје или више деце са пребивалиштем на територији општине Горњи Милановац, под условом да је бар једно од деце малолетно. Картица корисницима омогућава попуст при плаћању роба и услуга код привредних субјеката који су подржали пројекат „ТРИ плус цене минус“ на територији целе Републике Србије као и код свих будућих субјеката који се током важења картице укључе у круг оних који подржавају акцију и потпишу уговор са Удружењем „Покрет за децу 3+“. Ове картице је потребно обновити након годину дана.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић позвао је милановачке привреднике, јавна предузећа и установе, као и спортске клубове са територије општине Горњи Милановац да својим доприносом дају подршку овој акцији и покажу добру вољу да се сви заједно као друштво мобилишемо у циљу помоћи вишечланим породицама које су носиоци демографског развоја наше општине и државе.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.