Aktuelno Društvo

Покрет за децу 3+: Кампања за бесплатно тренирање деци из вишедетних породица

Покрет за децу ТРИ ПЛУС је покренуо акцију “3+ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА ЗА 2030.У СРБИЈИ“, која за циљ има да се у спортским клубовима широм Србије омогући бесплатно тренирање за децу из породица са троје и више деце.

„Породице са троје и више деце нису у могућности да финансијски омогуће деци да тренирају спортове које воле и за које су талентована, јер то значи плаћање чланарина.Плаћати три и више чланарина је озбиљан месечни издатак и наша је жеља да Србија буде поносна на неког новог Новака Ђоковића у будућности, тако што ће им бити омогућена ова привилегија. Новак је симбол наше кампање, јер је из породице са троје деце,а сви знамо шта је све породица Ђоковић претрпела да би данас био понос Србије“, рекао је преседник покрета за децу Три плус Владица Гавриловић.

У Покрету за децу ТРИ ПЛУС су сигурни, да уколико ова погодност за породице са троје и више деце заживи, биће за десетак година у свим спортовима више репрезентативаца, који ће бранити боје Србије из ове категорија друштва.

„Кроз наш пројекат „Цена минус за 3+“ за 2019. годину успели смо у Чачку, Краљеву, Врњачкој Бањи и још десетак локалних самоуправа да потпишемо уговоре са спортским клубовима о бесплатној чланарини за децу из вишедетних породица. Резултате ћемо видети за десетак година и зато наша кампања носи назив “3+ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА ЗА 2030. У СРБИЈИ“, када је најављена могућност одржавања светског првенства у нашој земљи, истиче Гавриловић.

Жељко Танасковић,председник Савеза за школски спорт Србије, подржао је иницијативу Покрета за децу ТРИ ПЛУС:

„Када дате могућност деци да се у данашње време бесплатно баве спортом и остваре у овој области  у животу – онда је то велика ствар“, рекао је Танасковић.

                                                                         Покрет за децу ТРИ ПЛУС

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.