Dragačevo

Положен бадњак и испред зграде Oпштине Лучани

15822780_1221197117963386_2092350642772585762_nДанас, на Бадњи дан, након 35 година, представници општине и црквене општине Лучани су заједно обележили Бадњи дан у духу традиције и обичаја српског народа.
Наиме, Бадњи дан започео је јутарњим одласком у сечу бадњака. По божићно дрво-бадњак рано јутрос кренула је група парохијана предвођена локалним свештеником Милисавом Вујовићем и помоћником председника општине Михаилом Николићем.
Уз традиционални поздрав “Добро јутро и честит ти Бадњи дан“ бадњак је исекао помоћник председника Михаило Николић и са парохијанима положио испред зграде општине Лучани.

Свим житељима на подручју лучанске општине Бадњи дан и Божић са жељом да имају пуно здравља, личне и породичне среће пожелела је председница општине Лучани.

„Данас када славимо рођење Богочовека, Господа Исуса Христа, пре свега опростимо једни другима и кажимо: Мир Божји, Христос се роди. Данас је тренутак да свако од нас погледа у своје срце, потражи смирење, љубав и праштање, што је покретачка снага сваког од нас и врати се исконском православном духу свог народа,“ рекла је председница наше општине Весна Стамболић.

Извор: Радио Д Лучани

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.