Društvo

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ДОМА КУЛТУРЕ У ЉУБИЋСКОЈ БАЛУЗИ

DSCN1089У Љубићској Балузи данас је положен камен темељац за изградњу Дома културе. Освештању локације на којој ће бити подигнут нови објекат и полагању камена темељца присуствовали су бројни житељи овог села. Мештани Љубићске Балуге до сада нису имали објекат оваквог типа, па су зборове и састанке Савета месне заједнице одржавали у просторијама Основне школе, све док се објекат није урушио, или у сали капеле на гробљу.

Средства за изградњу Дома културе, у висини од шест милиона динара, обезбедио је Град Чачак. Како је истакао Славко Борисављевић, председник Савета МЗ, Дом културе је требало да буде изграђен давних година, али је, стицајем околности, увек постојало нешто прече.

 

DSCN1097

– Освануо је и дуго очекивани дан да житељи нашег села дочекају почетак градње Дома културе. Спадамо у категорију приградских месних заједница. Удаљени смо од центра Чачка само осам километара, али већ 30 година немамо просторије за рад Савета МЗ, нити било каква друга окупљања мештана. Зборове грађана смо одржавали у сали капеле на сеоском гробљу, седнице Савета МЗ у приватним кућама, а изборе у изнајмљеном простору, за који је закупнину плаћала локална самоуправа. Када буде завршена изградња Дома културе, коначно ћемо добити нормалне услове за рад, какве имају друге месне заједнице на подручју Града Чачка. Ово је за житеље Љубићске Балуге историјски дан – рекао је Борисављевић.

DSCN1082– Изградња Дома културе за нас представља велики успех, јер смо се годинама довијали где да организујемо зборове грађана и друга окупљања. Овде има доста школоване омладине, која је остала да живи и ради на селу. Изградња Дома културе је веома битна за садашња и за будућа поколења – рекао је Ђорђе Гачевић, мештанин Љубићске Балуге.

Дом културе ће имати око 110 метара квадратних корисног простора, где ће бити смештени сала за зборове грађана, две канцеларије, чајна кухиња и мокри чвор. Рок за завршетак објекта је 15. април, а извођач радова је ивањичка фирма „Грађевинар“.

DSCN1080

Љубићска Балуга има око 600 житеља. У њој живи и велики број младих и образованих људи. Село има солидне услове за живот. Доста тога је урађено претходних година, али горући проблем ѕа мештане овог села је недостатак канализације, која би, према речима Борисављевића, требало да буде урађена у овој години. И макадамски путеви су у лошем стању и требало би их насути у што скоријем периоду.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.