Obrazovanje

Посета професора ФТН Европском универзитету Кипар у Никозији

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, screen, office and indoor

У оквиру реализације пројекта Развоја високог образовања на Факултету техничких наука у Чачку „Модернизација курикулума предмета Основи рачунарске технике на студијском програму Информационе технологије“, подржаног од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Радојка Крнета и др Вања Луковић, доцент, боравиле су у радној посети Европском универзитету Кипар у Никозији. Факултет техничких наука у Чачку започео је сарадњу са Европским универзитетом Кипар 2014. године у оквиру TEMPUS пројекта NeReLa. Домаћин ове посете је био Dr. Cristos Dimopoulus који на том Универзитету изводи наставу на предмету који је аналоган са предметом Основи рачунарске технике на студијском програму Информационе технологије на нашем факултету. Поред Dr. Cristosа Dimopoulusа на састанцима предвиђеним у оквиру посете, учествовали су и Dr. Konstantinos Katzis, Professor Maria Meletiou Mavrotheri, као и Брајан Бајчи, студент докторских студија са Универзитета у Новом Саду, који на Европском универзитету Кипар борави у оквиру Erasmus+Mobility програма.
У току посете др Вања Луковић као руководилац пројекта, презентовала је реализоване и планиране активности на пројекту, као и резултате студентске евалуације унапређења наставе на поменутом предмету употребом LogiSim софтверског алата и Nexys 2 FPGA удаљеног експеримента. Dr. Cristos Dimopoulus представио је активности које се реализују у оквиру Лабораторије за пројектовање дигиталних кола у оквиру реализације наставе на предмету који он изводи.
Другог дана посете посебна пажња је посвећена усаглашавању детаљног плана будућих заједничких активности, које се односе на финализацију пројекта и на припрему заједничких публикација (научног чланка за часопис и приручника за употребу FPGA платформе у реализацији наставе из пројектовања дигиталних кола, на енглеском језику). Такође, разговарало се о могућностима и плановима за даљу сарадњу у оквиру нових истраживачких и Erasmus+ пројеката.
У току поподневне сесије др Вања Луковић је групи студената демонстрирала реализацију Nexys 2 FPGA удаљеног експеримента и начин његовог коришћења, а у оквиру реализације наставе на предмету Основи рачунарске технике на студијском програму Информационе технологије на ФТН.
Последњег дана посете сумирани су закључци са претходних састанака и дефинисани рокови и тимови за реализацију договорених активности.

Image may contain: one or more people and outdoor

Image may contain: one or more people, table, office and indoor

Оставите одговор