Aktuelno Društvo

ПОЧЕЛИ СИСТЕМАТСКИ ПРЕГЛЕДИ БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА (ВИДЕО)

Од јуче су званично почели систематски прегледи будућих ђака првака, који ће трајати у наредне три недеље, а обављају се у Дечијем диспанзеру, код свог изабраног педијатра. Сва деца која полазе у школу, морају имати потврду од лекара да је дете здраво и да је добило све вакцине које су на списку календара обавезне имунизације.

Родитељи будућих првака већ су добили позив на кућну адресу, да се јаве свом изабраном педијарру по унапред утврђеном распореду. Код педијатра долазе, тек након обавељених прегледа код очног и ушног лекара, физијатра, стоматолога и логопеда и са готовом лабораторијском анализом крви и урина.

Током 2011. године није вакцинисано деветоро деце, због трајних или привремених контраиндикација, као што у хроничне болести или деца која су имунодефицијентна. Али, докторка Лазовић напомиње да је било и оних родитеља, који су тада одбили вакцинације и ти случајеви су, како прецедура налаже, пријављени школама и надлажним инспекцијама.

Ове године нови школарци ће бити деца рођена од 1. марта 2011. до 29. фебруара 2012. године, а у дечијем диспанзеру је 1.045 картона овог годиштза. Иако ће систематски прегледи трајати током наредне три недеље, сви они који, из неког разлога буду у немогућности да своје дете доведу у том периоду, могу то учинити током такозваног превентивног дана код свог изабраног педијатра, све до 31, августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.