Aktuelno Društvo

Појачане саобраћајне контроле због Сабора трубача

Припадници Министарства унутрашњих послова у Чачку током 58. Сабора трубача у Гучи, који ће бити одржан од 9. до 12. августа, појачано ће контролисати учеснике у саобраћају и предузеће све мере и радње у циљу заштите имовинске и личне сигурности грађана.

Како би се саобраћај одвијао несметано и безбедно, саобраћајна полиција ће током трајања Сабора непрекидно контролисати државне путеве на свим прилазима Гучи. Напомињемо да је на  државном путу бр.181 Лучани – Гуча саобраћај обустављен због извођења радова и да се одвија алретнативним правцима који су јасно обележени вертикалном саобраћајном сигнализацијом.

Пресретачи ће контролисати брзину и непрописно претицање, а на путевима од Чачка ка Гучи, саобраћајне патроле провераваће испуњеност услова за учествовање у саобраћају.

Такође, полиција ће појачано контролисати возила и возаче, стога све молимо за стрпљење јер су активности које ће полиција предузети у интересу грађана.

Предвиђена је и контрола алкохолисаности возача на свим излазима из Гуче. Сви који буду управљали возилом под дејством алкохола биће искључени из саобраћаја, а они код којих се утврди више од 1,21 промил алкохола у крви биће задржани до 12 сати.

Полицијске патроле ће ноћу укључивати плава ротациона светла и на тај начин додатно упозоравати возаче.

Такође, на територијима општина Лучани, Ивањица, Горњи Милановац и града Чачка очекује се посета великог броја страних држављана. Подсећамо правна и физичка лица која пружају услуге смештаја странцима уз наплату, као и особе код којих странци долазе у посету, на законску обавезу да надлежном органу, у року од 24 сата, пријаве боравиште странаца, како не би сносили законске последице.

Пријава боравишта странаца врши се у свим полицијским станицама. Поред одговарајућег обрасца, станодавци уз пријаву прилажу своју личну карту, као и пасош или личну карту страног држављанина.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.