Aktuelno Sport

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ПЛАНИНСКОМ ТРЧАЊУ НА КАБЛАРУ

Срђан Јовић, Иван Чвркић и Драган Дуканац

Атлетски клуб “ЧААК“ и Удружење Чачана у Чачку под покровитељством Атлетског савеза Србије организују Првенство Србије у планинском трчању. Такмичење ће бити одржано на Каблару у суботу, 27. априла. Ово ће бити први пут да се у централној Србији одржи такмичење у овој дисциплини.

  • Планинско трчање је популарно у Европи и свету. Код нас је то још неразвијена спортска дисциплина и ми смо желели да направимо искорак у нешто ново. Посебно нам је драго што ћемо са Каблара послати једну лепу слику широм Србије и ван њених граница и осетили смо се привилегованим што нам је понуђено домаћинство једног оваквог такмичења. Нашли смо могућности да уз људе добре воље, који препознају наш рад и кроз клуб и кроз Удружење, све ово организујемо. Немамо буџет и све почива на једном огромном ентузијазму, а партнери на пројекту су нам били Планинарско друштво “Каблар“ и градске институције које су подржале овај пројекат – изјавио је Иван Чвркић директор трке.

Организатори се на овоме неће зауставити и најављују да би већ следеће године могли да буду домаћини Балканског првенства, а у догледно време и Европског.

  • Стаза је веома захтевна и то даје посебну драж овом такмичењу. Надам се добрим резултатима, јер ћемо наступити у најјачем саставу. Највеће наде полажемо у млађу јуниорку Сању Ђоковић и млађег јуниора Огњена Николића – изнео је очекивање од својих такмичара тренер “ЧААК“-а Драган Дуканац, наглашавајући да озбиљне репрезенације у овом спорту имају своје посебне тимове за планинске трке.

Срђан Јовић, руководилац такмичења, рекао је да се поред трка које прописује АСС организују и трке атлетских школа “Б“ и “Ц“ и рекреативаца и да је ово сјајна прилика да сви млади родитељи дођу са својом децом и уживају у чарима Каблара.

Такмичење почиње у 10 часова. Регистровани такмичари се пријављују по пропозицијама које прописује АСС. Учесници трка атлетских школа, узраст од седам до 11 година, млађих пионира, 2006. и 2007. годиште и рекреативци се пријављују на лицу места и уписнина је 300 динара.

Први ће трчати полазници атлетских школа и њихова стаза је дугачка 500 метара. За њима наступају млађи пионири, који ће трчати на 1.000 метара. Онда крећу трке старијих пионира, млађих, па старијих јуниора и на крају сениора. Дужине њихових стаза су одређене по правилнику АСС. Част да затворе такмичење имаће рекреативци. Они ће трчати на 2.500 метара. За три првопласирана такмичара организатор је припремио медаље и дипломе.

Заинтерсровани учесници и посетиоци ће колима моћи да дођу до места где се са магистралног пута скреће за врх Каблара, а тамо ће им дежурне екипе МУП-а дати потребне информација како да дођу до врха, са кога почињу све трке.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.