Први договори о изградњи бедема над Бјелицом

fotoНакон успешно потписаног уговора са извођачима родава о изградњи и уређењу заштитног бедема поред реке Бјелице, у Општини Лучани је организован први састанак главних носилаца посла, представника „Србијавода“ и извођача радова са представницима локалне самоуправе, предузећа „Милан Благојевић – Наменска“, инспекцијских служби и саобраћајне полиције.
Квалитетна и једина ваљана понуда која је прихваћена на отвореном јавном позиву била је понуда конзорцијума извођача радова, а након одабира и потписан уговор 10. јануара са предузећима „Југокоп Подриње“ из Шабца, „Хидротехника – Хидроенергетика“ из Београда и Водопривредним предузећем „Западна Морава“. Ова предузећа ће заједничким учешћем изградити и уредити један од највећих заштитних бедема у овом делу Европе.
На састанку је обављена примопредаја геодетске и техничке документације, а затим и основних информација о припремним радовима који се до краја фебруара морају обавити. Извођачи радова су обишли трасу на којој ће бити градилиште, а приоритет је дат безбедносном обезбеђивању саобраћајница, како магистрале тако и локалних путева који ће бити коришћени при реализацији пројекта.
– Реч је о једном великом и значајном пројекту који ће становницима Лучана осигурати да уживају у модерно уређеном бедему са свим пропратним садржајима, у потпуности опремљеном комуналном инфраструктуром и прилазима – казао је помоћник председника општине Михаило Николић, шеф радне групе локалне самоуправе за реализацију пројекта.
– Радови ће бити финансирани из буџета Владе Републике Србије. Очекује се да ће бити завршени за осам месеци, а укупна вредност инвестиције износи више од 310 милиона динара – подсетио је Звонко Коцић, главни инжењер за заштиту вода у ЈВП „Србијаводе“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.