G.Milanovac

Председник општине угостио делегације пријатељских градова и општина

Image may contain: one or more people, people sitting, table and indoor

Поводом 23. априла, Дана општине Горњи Милановац, а ове године 165 година од оснивања вароши и 203 године од подизања Другог српског устанка у нашу општину стигао је велики број делегација пријатељских градова и општина из иностранства. Председник општине Дејан Ковачевић у згради Окружног начелства уприличио је свечани пријем за госте из иностранства и изразио велико задовољство што Горњи Милановац има велики број пријатеља у иностранству који се веома радо враћају у нашу општину. Председник је поздравио делегацију општине Травник из Федерације Босне и Херцеговине, госте из Херештија из Румуније, као и представнике Плевена из Бугарске. Из Македоније дошли су представници општина Кавадарци, Пробиштип и општине Куманово. На прославу Дана општине стигли су и гости из Словеније, општине Сежана и Словењ Градеци У току дана очекује се долазак делегације Комуне Вефсн из Краљевине Норвешке, општине Сатрше из Словеније, представника Котора, Црна Гора, делегације општине Власеница из Републике Српске ,као и делегација из Струмице, Македонија.

Председник је истакао да је прослава Дана општине, 165 година од оснивања вароши и 203 године од подизања Другог српског устанка прилика да сви заједно уживамо у нашем пријатељству и заједништву.
Домаћин је са својим гостима разменио пригодне поклоне и рекао да је веома поносан што наши пријатеља иностранства својим присуством величају ову нашу свечаност.

 Image may contain: 2 people, people standing, suit and shoesImage may contain: 3 people, people standing and indoor
Image may contain: 2 people, people standing, beard, suit and indoor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.